Alex

Megjelent a Samsung Monte

Teljes érintőkijelző, közösségi hálózatok könnyű elérése és keskeny design jellemzi a Samsung Montét, a dél-koreai cég teljes érintőkijelzős modelljét.

A Monte (kódnevén S5620) egy csúcskategóriás készülék, ennek megfelelően ezüst és fekete borítást kapott. Előlapját teljesen betölti a 3 colos, 16:10 arányú WQVGA felbontású (262 ezer pixel) LCD kijelző. A készülék egyujjas zoomjának használatával a felhasználók egy kézzel nagyíthatnak, míg az intelligens feloldás használatával mindössze egyetlen betűt kell a képernyőre rajzolniuk, és a menü máris rendelkezésükre áll.

A keskeny, csillogó formában egy 3,2 megapixeles kamerát rejtettek el, melyhez mosoly- és arcfelismerés funkció, valamint panorámafotó-készítési lehetőség is társul. A készülék mozgásérzékelő segítségével automatikusan forgatja a képernyőn látható képet, amikor a telefont mozgatjuk.

Ismeri a H.263, H.264, MPEG4, QVGA videószabványokat, zenehallgatásra pedig az MP3, AAC, WMA formátumú számok mellett az FM rádiót is használhatjuk. A számítógéppel Bluetoothon vagy USB 2.0-s kábellel köthetjük össze. Zenefelismerés funkciója azonosítja a hallgatott zeneszámot. Csak fel kell venni egy kis részletet a számból, elküldeni a szerverre, és pár pillanat múlva megjelenik a zeneszám címe és előadója.

Az interneten 3,6 Mbps UMTS, EDGE vagy GPRS kapcsolaton át böngészhetünk. Használója bárhol és bármikor hozzáférhet Facebook vagy MySpace profiljához, és ezt kiegészíti a Twitter és Bebo widget és multi-IM lehetőséggel a csevegéshez. Egy Google Latitude által támogatott A-GPS-szel is ellátták, így segítségével bárki közölheti ismerőseivel, hogy éppen hol tartózkodik, a közelben lévőkkel pedig a szoftverből való kilépés nélkül lehet közös programot szervezni.

A mobil többi szolgáltatása között érdemes megemlíteni a Wi-Fi kapcsolatot, az Exchange ActiveSync-et Outlook-hoz és a Google Sync plugint is. Ezek teszik lehetővé, hogy használója egyidejűleg tudja frissíteni Outook naptárát és Facebook profilját anélkül, hogy az alkalmazásokat külön el kellene indítania. Belső memóriája 195 MB, mely MicroSD kártyával akár 16 GB-ra növelhető. Mérete 108,8 × 53,7 × 12,4 mm, tömege 92 gramm. 1000 mAh-s akkumulátora 3G módban gyári adat szerint 298 perc beszélgetési és 454 óra készenléti időt biztosít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gladiator #4
    A Samsung (magyar) oldalán meg nincs is fent...
  • Gladiator #3
    Hát ez fantasztikus cikk volt:D Felsoroltad mindazokat a tulajdonságokat, amik szinte az összes hasonló kaliberű telefonban megtalálhatók, de oprendszert, meg mondjuk proci sebességét azt elfelejtetted:) Kedvencem:

    "Használója bárhol és bármikor hozzáférhet Facebook vagy MySpace profiljához"

    Váááóóó.... Tehát akár este 11-kor is, a nappaliból fel tudok menni Facebookra? Ez a telefon aztán megéri az árát!
  • szcsongor #2
    igen, csak erre lettem volna egyebkent en is kivancsi :)
  • sedward #1
    Csak a lényeget nem találom a cikkben. Milyen operációs rendszert futtat?