Gyurkity Péter

Mégis újabb telefonnal készül a Google?

Bár néhány nappal ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy a Google szerint elérték céljukat saját telefonjukkal, a gyér forgalom után pedig nem folytatják annak értékesítését, most újabb részletek láttak napvilágot.

A Neowin saját forrásra hivatkozva arról ír, hogy a keresőcég titokban a második generáción dolgozik, amely a Nexus Two nevet kapná. A készülékről sajnos semmilyen technikai adat, tervezett kereskedelmi ár, illetve hozzávetőleges megjelenési dátum sem látott napvilágot (a hír forrása ezeket nem tudta megnevezni), valószínűnek tartják, hogy már augusztus folyamán felbukkanhatnak az első példányok.



Az értesülés mindenképpen érdekes, hiszen arról mi is beszámoltunk, miszerint a Google megvalósultnak látja eredeti célját, amely nem is a saját készülék sikerére, hanem az Android operációs rendszer minél gyorsabb elterjedésére vonatkozott. Ennek megfelelően nem látják értelmét az amúgy is gyenge eladási adatokat produkáló Nexus One további értékesítésének, a készülék tehát már nem kapható saját online boltjukban. Ez egyébként némileg összhangban van Eric Schmidt vezérigazgató korábbi kijelentéseivel, miszerint nem túl sok keresnivalójuk van a hardveres piacon, ezt meghagyják másoknak - a továbbiakban a partnerek fejlesztéseire alapozzák majd az Android felfuttatását.

Könnyen meglehet azonban, hogy újabb meglepetéssel készülnek, hiszen a Nexus One sem volt éppen előre látható (a rengeteg pletyka ellenére). A Neowin korábban olyan képpel állt elő, amelyen állítólag az Android 3.0 volt látható működés közben, sőt mi több, az is felmerült, hogy az adott képen már a Nexus Two szerepel, nem pedig az elsőként megjelent telefon.

Az egyetlen gond az, hogy mindez egyelőre a pletyka szintjén mozog, hiszen semmilyen konkrét adat, információmorzsa nem látott napvilágot, ami vagy azt jelenti, hogy mindez puszta kitaláció, vagy azt, hogy a Google nagyon is jól leplezi valódi terveit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Blasta #17
    Nem lassú a régi gépeken a 2.x.
    HTC Hero-n pl. teljesen kifogástalan, pedig csak 528 Mhz-es procija van.
  • SalamonSandor #16
    Nem csak a sok csoro irigykedik hanem a konkurencia mondjuk érthető.Válság van és csak 1-2 helyen kapni és milliokat eladtak mi lesz itt később?
  • farxis #15
    bukot szar lesz ez is iphone a legjob!!!!
  • sanyicks #14
    hw-ben sem rossz, egyedül a kijelző felbontása van elbaszva, túl kicsi.
  • lenox01 #13
    Ne etesd már... A végén belekezd a végeláthatatlan flamelésébe meg magasztolásába...
  • asysoft #12
    WP7S ingyen sem kéne, Androidot sem favorizálod, hm, aláírásod fényében milyen meglepő!
  • Ferrer #11
    Újabb szánalmas próbálkozás a gúglitól.
  • Satyko #10
    Nekem HTC Hero-n van Froyo 2.2 (FroydVillain) és teljesen jól működik, gyors is. Már vagy 2 hete nyúzom minden nap megállás nélkül ezzel az oprendszerrel.
  • lenox01 #9
    Akkor legközelebb az Amigádról írjál ide:D
  • Dömsödi #8
    És 14 Mhz...