MTI

Mozgásérzékelő fülhallgatók a Sony Ericcsontól

Fülbe helyezésre bekapcsolódó fülhallgatókat mutatott be a Sony Ericcson távközlési vállalat.

A zenehallgatás közben érkező hívásokra a fülhallgató egyik felének kivételével lehet válaszolni, a készülék még azt is érzékeli, hogy az eszköz ténylegesen a fülben, nem pedig a zsebben található. A zene akkor kapcsol be, amikor a telefon tulajdonosa a fülébe helyezi az MH907 nevű fülhallgatót, és csak addig szól, amíg ki nem veszi onnan. A SenseMe, azaz a felhasználó érzelmi állapotát érzékelő technológia segítségével a fülhallgató csak akkor kapcsolódik be, amikor a készülék már valóban a hallójáratban van.

Ezt a technológiát korábban már a Sony Ericsson W910i készüléke is használta, amely a tulajdonos hangulata alapján válogatott a lejátszási listák között. Az eszköz hátránya, hogy a zene csak akkor indul el, amikor a fülhallgató bent van mindkét fülben, így a futók vagy az utcán sétálók a különböző veszélyre figyelmeztető zajokat sem hallják, ráadásul a mobilgyártó régebbi készülékei sem támogatják ezt a technológiát.

Az árról és a megjelenés idejéről a gyártó részleteket még nem közölt, egyes internetes hírek szerint az Egyesült Államokban várhatóan 55 dollár (tízezer forint) körüli áron lesz majd beszerezhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyuska #3
    "Az eszköz hátránya, hogy a zene csak akkor indul el, amikor a fülhallgató bent van mindkét fülben, így a futók vagy az utcán sétálók a különböző veszélyre figyelmeztető zajokat sem hallják"
    Már 8-10 éve futok/kerékpározok zenével a fülemben, de a környezeti zajokat ugyanúgy hallom, max. egy picivel hallkabban.
    Egyértelműen nem igaz a cikk ezen állítása!
  • orangez #2
    Eric's son! Mekkora majmok ezek :D
  • mrlujoak #1
    Kedves cikkíró!
    (...és csapata)
    Kérlek, javítsátok a gyártó nevét!

    Nem 2 c és 1 s a Sony Ericsson!

    THX! mrlujoak

    A füles pedig állat, nagyon jó ötlet.