MTI

Triplájára nőtt a Sony Ericsson profitja

A japán-svéd Sony Ericsson, a világ egyik legnagyobb mobiltelefon-gyártója 298 millió eurós adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, kétszer nagyobbat a második negyedévinél és háromszor nagyobbat az egy évvel korábbi 104 milliónál.

Az újabb nagy ugrást ismét a minden várakozást felülmúló készülékkereslettel magyarázták, főleg a legújabb, nagyobb értékű multimédiás készülékek fogynak igen jól. Az adó előtti eredmény, 433 millió euró, szintén majdnem háromszorosa az egy évvel korábbi 151 milliónak. Az elemzők csak 209 millióra számítottak most. A bevétel, 2,91 milliárd euró, 41,3 százalékkal haladta meg a tavalyi harmadik negyedévi 2,06 milliárdot.

A cég 19,8 millió készüléket szállított a harmadik negyedévben, 43 százalékkal többet az egy évvel korábbi 13,8 milliónál. Ezzel 1 százalékponttal 8 százalékra növelte világpiaci részesedését. A készülékeinek átlagára 147 euróra csökkent az egy évvel korábbi 149 euróhoz képest, de emelkedett az idei második negyedévi 145 euróról.

A cég már a második negyedév után emelte előrejelzését a világ idei mobilkészülék-forgalmára, és az eddigi fejlemények alapján ezt most megerősítette: eszerint az összes gyártó több mint 950 készüléket adhat el az idén, a tavalyi 780 millió után. A cég korábbi előrejelzése 900 millió készülékre szólt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!