Napi Online

Megtört a Sony Ericsson lendülete

A világ negyedik legnagyobb mobilkészülék-gyártója, a japán-svéd Sony Ericsson közölte, hogy az idei első negyedévben mindössze 150-200 millió euró adózás előtti nyereségre számít a tavalyi 362 millió után.

Az árbevétel ugyancsak kisebb lesz a 2007. január-márciusban elért 2,93 milliárd eurónál. A cégvezetés a fejlesztési költségek megugrásával, alkatrészhiánnyal, illetve az európai piac bővülésének lassulásával magyarázza a gyengébb eredményeket. A Sony Ericsson a tavalyi negyedik negyedévben túlteljesítette a szakértők profitvárakozását és növelte piaci részesedését, az elmúlt hónapokban azonban a vállalat számára legfontosabb piaci szegmensben, a drága és közepes árú készülékek európai piacán a korábbinál lassabban nőtt a kereslet.

A cég egyelőre nem tudta ezt kompenzálni a világ más piacain, annak ellenére, hogy igyekszik erősíteni jelenlétét a feltörekvő országokban. A Sony Ericsson várhatóan 22 millió készüléket értékesít 2008 első három hónapjában, szemben az egy évvel korábbi 21,8 millióval. A telefonok átlagára 120 euróra zsugorodik a tavaly év eleji 134-ről, illetve a 2007. október-decemberi 123-ról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!