Gyurkity Péter

Vizsgálják a Google és az Apple viszonyát

Az Egyesült Államokban vizsgálatot indítottak a két cég közötti kapcsolat részleteinek tisztázása érdekében, mivel az elméletileg rivális vállalatok közös igazgatók munkájára alapozzák döntéseiket.

A szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) jelezte, hogy hivatalos vizsgálat indult a két cég közötti kapcsolat felderítése érdekében, különös tekintettel az igazgatótanácsok személyi összetételére, amely egyes szabályozó hatóságokban aggodalmakat ébreszt. . Felmerült ugyanis, hogy mivel ugyanazon személyek foglalnak helyet mindkét alakulatban, a riválisok mégsem annyira minősülnek vetélytársaknak, mint illene.


Steve Jobs és Eric Schmidt

Egészen pontosan Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója, valamint Arthur Levinson, a Genentech volt vezérigazgatójának. szerepe merült fel kérdésként, mivel mindketten tagjai mind a Google, mind pedig az Apple igazgatótanácsának. Ez pedig törvénybe ütközik, hiszen ugyanazon személy nem tölthet be ilyen pozíciót két olyan cégnél, amely közvetlen riválisnak bizonyul akár egyetlen területen is. Márpedig a Google és az Apple több területen is vetélkednek egymással, amely területek közül napjainkban egyre inkább az okostelefonok szegmense emelkedik ki. Előbbi az Android szoftver, utóbbi pedig az iPhone készülékek révén számít itt fontos szereplőnek.

A másik kifogás, hogy mindkét cég a Microsoft legfontosabb riválisai közé tartozik, így felmerülhet, hogy esetleg együttműködnek a szoftvercég ellen, egyeztetve a globális stratégiát. Schmidt egyébként a múlt hét óta az Obama elnök által kinevezett, 20 tagú tanácsadói csoportnak is tagja, így közvetlenül szerepet játszhat majd az ágazattal kapcsolatos kormányzati kezdeményezések kialakításában.

A hírt eddig sem az Apple, sem pedig a Google nem kommentálta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • moikboy #7
    Számomra ez a Google-dolog egyre jobban kezd hasonlítani az amerikai hadsereget övező mítoszokhoz (Roswell, UFOk, HAARP :D :D :D :D)...

    Hogyne, biztos kurvára érdekli őket, hogy mit csináltál fél évvel ezelőtt a gmail postafiókodban... Természetesen elemzik az adatokat, mert a minél hatékonyabb hirdetési eladásokból élnek - azonban ez korántsem jelenti azt, hogy érdekelné őket bármelyikőtök kis tyúkszaros élete.

    De persze a zsidók állnak mindemögött.
  • pixx #6
    "a google ad valamit a világnak," erre mindig egy barátom példáját tudom írni, akinek elvették az ingatlanját néhány fehérgalléros, majd mikor ezt megírta egy honlapon, és hogy a kékcsillagos a nemzetisége az emberkének, másnapra, azonnal "támadó webhelyként" jelölte a google a tárhely szolgáltató összes oldalát, köztük az övét is. Szóval tényleg adtak valamit :)
    Szépen becenzúrázza az oldalakat, amik nem tetszenek...
  • cateran #5
    Jaja,az emberbaráti szeretet vezérli őket....Amúgy a növények is adnak vmit a világnak,te nap mint nap az "ő" oxigénjüket szivod....
    Igen-igen,a MS és a világuralom....sigh,nem tudom eldönteni,hogy most vagy hülyébb vagy amikor irod a Fej-TOR-potroh kampányszöveget?
  • ocsieu #4
    A tisztán látás kedvéért, a google sem varázsló... Az, amit ingyen ad, komoly pénzekbe kerül, csak a reklám és egyéb bevételek baxott jól fizetnek, így lehetséges, hogy ingyen használsz egy csomó szolgáltatásukat, de azt valaki(k) ha más nem, termék vásárlással, szolgáltatás igénybevétellel megfizetik!!! A személyes adatokról meg ne is beszéljünk. Jobban tudják mit csináltál 256 nap, 17 óra, 35 perccel ezelőtt, mint te... Jahh nem, sorry, te TORozol...Akkor csak azt tudják, hogy valaki mit csinált, azt nem, hogy TE. :)
  • hottold #3
    nagyot tévedsz ! a google ad valamit a világnak, nem pedig elvesz tőle, vagy zsarnokoskodik felette, te is nap mint nap használod a keresőjüket...

    világuralom és az arra való törekvés sokkal inkább a Microsoftot jellemzi, és ebben az ördögi eszközük a legújabb operációs rendszereik , a Windows Vista és a Windows 7.
  • tntmax #2
    Szép lassan világuralomra tesz szert a gugli, jól eladják magukat meg minden, de azért ez egy picit ijesztő.
  • Skynet85 #1
    Naná, hogy nem kommentálta:), de azért ha ez igaz akkor valóban pofátlanban nyomják a kartelkedést, mert nem hiszem hogy dezinformálni járnak egymás igazató tanács üléseire:D ... leglább valahogy megprobálták volna titkolni:)