Gyurkity Péter

Érkezőben a Google online tárhelye

Egy interneten fellelhető dokumentum szerint a Google új, ám régóta emlegetett szolgáltatással egészítené kínálatát, ez pedig meglehetősen méretes online tárhelyet kínálna a kényelemre vágyó felhasználóknak.

A Google Drive névre keresztelt fejlesztés esetleges megjelenéséről szóló hírek azután röppentek fel, hogy egy blogger rábukkant az azt megemlítő anyagra a Google Pack oldalán. A dokumentum ugyanis azt sejteti, hogy a keresőcég hamarosan bemutatja korábban már több alkalommal megemlített megoldását, amely a számítási felhők által nyújtott előnyökre építve kínálna szinte korlátlan tárhelyet.

A Google terveivel kapcsolatban szinte folyamatosan bukkannak fel az újabb találgatások. Ezek valóságalapját látszik megerősíteni a Gmail termékmenedzsere által elmondottak: eszerint felismerték a felhasználók biztonságos és nagy kényelmet nyújtó tárhely iránti vágyait, ezt pedig a GDrive valósítja majd meg, amely megfelelő online tárolási és adatmentési lehetőséget kínál képeink, zenei gyűjteményünk, illetve dokumentumaink számára. A GDrive révén a fájlok megosztása is leegyszerűsödik, az adatokat pedig mindvégig a felhőben tartanánk.

A világhálón jelenleg is találhatunk olyan megoldásokat, amelyek a GMail levelező szolgáltatás által nyújtott tárhelyet igyekeznek hasznosítani. A GMail Drive például a postafiókot jeleníti meg külön meghajtóként a Windows operációs rendszer alatt, ennek révén pedig egyszerűen másolhatunk különböző állományokat a tárhelyre - minden új fájl automatikusan létrehoz egy emailt, és annak csatolmányaként marad a postafiókban.

Ez azonban nyilván nem a legjobb megoldás, a GDrive esetleges megjelenítése után pedig gyorsan feledésbe merülhetnek ezek a külső fejlesztések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • budaiak #43
    Kedves Fórumtársak!
    A nagy csindarattával bejelentett és hasonló nagy örömmel fogadott OOSAH
    további sorsáról és jelenlegi használhatóságáről mit tudtok? A letöltés után rendkívül jól működött, nem sok idővel utána hiába kerestem, közölte, hogy eladták, és a beletáplált adatok nem vesztek el.Azóta hiába keresgélem, csak a róla szóló régi hiatkozásokat találom, de még a bejelentkezésem sem fogadja el.
    Kérek érdembeli felvilágosítást, esetleg hasonló kapacitásu tárhely adatait (a BOX-ot ismerem, használom, de nem mérhető ösze a teljesítménye)..Köszönettel várom válaszotokat
  • Sanyix #42
    Perszehogy! T(H)OR isten megvéd a csúnya terroristáktól, mert nincs a kezükben! (neg a zemeszpétől is).
  • pasy01 #41
  • pasy01 #40
    Azért a fel letöltés odaver!! :):)

    OOsah-t kiprobáltam, mert lent említette valaki. De a feltöltés oda baromira lassu volt... nem csak net függő sajna.
  • pasy01 #39
    Sziasztok!
    Nekem DIGI 30/20 :D:D:D
    1ms ping pl origo.
  • FoodLFG #38
    Bizony. Én Budapesten lakom, és stabilan 10 ms alatt vannak a jobb szerverek.
    Most pl 2 ms-al pingeltem az index.hu-t. De úgy általában 5-6 ms környékén van.
  • FoodLFG #37
    Ha ilyen jó net van a panelban, akkor nekem teljesen megfelel. Nem vagyok nagy helyigényű. :P
  • FoodLFG #36
    bakker már megint beírtad ? Nem mintha nem lenne jó poén
    Bár azért lehetne a betűméret nagyobb is.
  • hdo #35
    Én értem mi a mondanivaló. Titkosítva kell elhelyezni 2 tárhelyszolgáltatónál az adatokat. Így ha az egyik akármilyen okból felmondja a szolgálatot, biztonsági másolatként ott a másik. Google-nél ez az ok lehet, hogy maga a titkosítás fennállása, mert ők iszonyat mód szeretnek mindent tárolni mindenkitől, leszarva a szerzői és egyéb jogokat.
  • szily3 #34
    29: 1. Szerintem nem érted a mondanivalóm lényegét.
    2. Ilyet még nekem nem mondtak, hogy nem tudnék helyesírni ·^^. A messengeres szlengek megszokása egy dolog, de ettől eltekintve semmi baj a helyesírásommal, ezt kikérem magamnak!