Berta Sándor

Chad Hurley: "a YouTube olyan, mint egy televízió!"

Tavaly decemberben 100 millió amerikai felhasználó összesen közel 6 milliárd videót nézett meg a népszerű videomegosztó oldalon. Könnyen lehet azonban, hogy ez még csak a kezdet.

Amennyire népszerű a YouTube, annyira kevés bevételt termel. Becslések szerint minden megtekintett film után a portál csupán 0,002 dollár forgalmat könyvelhet el. Éppen ezért nemrég Eric Schmidt, a Google vezetője kénytelen volt kijelenteni, hogy még mindig keresik a YouTube megfelelő üzleti modelljét. Mindez azonban nem keserítette el Chad Hurleyt, az oldal társalapítóját és első emberét.

"A YouTube a Google vizuális marketingstratégiájának fontos eleme. Már integrálódtunk a Doubleclick technikai rendszerébe és így a hirdetők számára ma már nagyon egyszerű a bannerek elhelyezése a honlapon. Amennyiben ez az elképzelés beválik, akkor nagyon gyorsan meg fog nőni a forgalmunk. Biztos vagyok azonban abban, hogy nem csak egy üzleti modell lesz, hanem több. Az emberek mindig egy megoldásra tekintenek, de a YouTube-on számos más pénzkereseti lehetőség is van" - nyilatkozta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak a szakember.

Tény, a portál nagyon jó eredményeket ért el a videók alatt bemutatott bannerekkel. A jövőben ezeket kiegészítheti a videókban megjelenő reklámok és a megjegyzések elhelyezésének lehetősége. "Ezenkívül vannak még más e-kereskedelmi funkciók is, például a Click-to-buy, amelynek a segítségével a felhasználók DVD-ket vagy zenei lemezeket adhatnak el az oldalon, és még további funkciók jelennek majd meg a következő években."

"Általában véve a televízió és az online videók világa összemosódik. Az emberek a YouTube-ot nézhetik a televíziókban és a televíziók műsorát megtekintik a világhálón.< A YouTube-nak ma már olyan műsorszórási elérése van, mint egy televíziónak. Pontosan látható azonban, hogy hányan néztek meg egy bizonyos filmet és ők milyen úton jutottak el hozzánk. Ezeket az adatokat pedig később elemezhetik a hirdetők. A hatékonyság tekintetében mindenképpen előnyben vagyunk a hagyományos televíziókkal szemben" - tette hozzá Chad Hurley.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegi90 #16
    Én az olyanokra gondoltam, hogy úgy mint a tévében, a videókat is félbeszakítják ilyen bevágások :S
  • Molnibalage #15
    Inkább az az idegesítő, hogy egy videó hússzor van fent. Komolyan mondom, ha már a related videóban felntlevőket kiszórnák akkor is kevesebb erőforrás és tárhely kéne.

    Az is vicces, hogy aki videóklippet csinál kivágják a hangot belőle. Örülnének, hogy ingyenreklámot csinálok az együttesnek vagy egy játéknak. Igazából csak azért töltöm fel oda a videóimat, mert ez egyben egy értesítés is. Minden ami ott fent van az elérhető eredeti formában is.
  • kukacS3K #14
    legyen benne sok reklám, rohadtul nem érdekel de akkor mutassanak is fel valamit, megy lefelé a színvonal, egyre jobban idegesít hogy egy videónak nincs hangja, nem nézhetem a sorozatok jeleneteit stb, a legtöbb ember nem értelmetlen videókat néz hanem videoklippeket, filmjeleneteket egyebek de ha ez megszűnik akkor vége
  • Chris05 #13
    Szerintem ha az ember ADBlock-ot használ akkor nem is fókuszál annyira a reklámokra, mivel nem is látja azokat.
  • Molnibalage #12
    Szintén ez van. Soha nem voltam képes felfogni, hogy mire jó bármilyen reklám. Soha semmit nem vettem reklám hatására. Honnan tudom? Onnan, hogy gyakorlatilag a mindennapokban kaján kívűl semmi mást nem veszek vagy azon kívűl ami tényleg a mindennapi élethez kell. Semmiféle kacat nincs a környezetemben.
  • Tetsuo #11
    Lasan immunisak leszunk a reklamra :D Erosebb ingerek kelenek. Stroboszkopos szugeralas meg ilyenek. :P
  • Gerygrey #10
    Szerintem az emberek többsége ha betölt egy Youtube-videót, akkor nem is nézi, mi van körülötte, csak ráfókuszál arra a téglalap alakú ablakra ahol a videó van. Elindítja, és ha vége bezárja.

    Nekem fent van saját zeném, és egy csomóan kérdezik honnan lehetne letölteni, pedig ott van a video info dobozban a link...
  • Tetsuo #9
    LOL ebresztooo! :D
  • passatgt #8
    már rég bent van
  • Hegi90 #7
    "jövőben ezeket kiegészítheti a videókban megjelenő reklámok és a megjegyzések elhelyezésének lehetősége."



    Ha ezt beteszik, akkor nagyot fogok csalódni :C