Gyurkity Péter

Letölthető videók a YouTube-on

Az új amerikai elnök beiktatása kitűnő lehetőséget kínált a Google számára, hogy videómegosztó oldalán egy új opcióval egészítse ki a kínálatot. Obama csapata a Fehér Ház weboldalának lecserélésével sem késlekedett.

Az elmúlt napokban több szemfüles internetezőnek is feltűnt, hogy a Barack H. Obama beiktatásával kapcsolatos videókon, valamint a nagy esemény felvételei alatt egy új opció tűnt fel a portálon. Ezen felvételek esetében elérhetővé vált ugyanis egy közvetlen letöltési opció, amely immár feleslegessé teszi a külső fejlesztők által készített szoftvereket, kiegészítőket. A megoldás rögtön találgatást váltott ki a felhasználók részéről.

Az teljesen világos, hogy a YouTube egyelőre az Obamával kapcsolatos videók egy részénél teszi csak elérhetővé az opciót, ám ez kissé meglepőnek számít a Google részéről, amely eddig feltűnően kerülte a lépés megtételét. Azok, akik valamilyen módon mégis meg akarták őrizni az itt megtekintett videókat, kénytelenek voltak speciális beépülők, illetve különálló szoftverek után nézni, amelyek elvégezték a kényes procedúrát. Most azonban felcsillant a fény az alagút végén - előfordulhat, hogy a YouTube idővel egyéb felvételeknél is engedélyezi a letöltéseket?


Erre persze egyelőre nem tudjuk a választ (az üzemeltetők pedig nyilván nem kötik orrunkra az ezzel kapcsolatos esetleges terveket), így maradunk a kézzel fogható újdonságoknál. Ezek között említhető a beiktatási beszédek egy csatornán történő összegyűjtése és elérhetővé tétele az oldalon, mégpedig a C-SPAN segítségével. Az új csatornán Franklin D. Roosevelt 1933-as első beszédétől kezdve minden beiktatást megtekinthetünk, mintegy rendhagyó történelemóraként.

Obama csapata a Fehér Ház hivatalos weboldalának lecserélésével sem késlekedett, hiszen ezzel szintén elkészültek még a beiktatási beszéd vége előtt. Itt a látogatók számára folyamatos frissítéseket, felvételeket ígérnek a fontosabb eseményekről, az eddig használt Change.gov oldal mintájára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • NeoPS #17
  Minek szoftver mikor itt az oldal? http://downloader.weboldala.net/
 • B0nFire #16
  Én eddig is letöltöttem amit akartam; más kérdés, hogy végül rájöttem: minek foglalja a helyet az én lemezemen, amikor playlisteket is csinálhatok és nézhetem onlány. De néha egy-egy dolgot leszedek a save2pc pro-val. Még letöltés előtt beállítható, hogy milyen formátumba mentse.
 • MuadDib #15
  Download YouTube Videos as MP4 Files
 • szombi #14
  a videa egy fos
 • L3zl13 #13
  Nem kényes, valóban, de én azért inkább feltettem egy erre szolgáló user.js-t opera alá...
 • Zozo76 #12
  es a HD videokat hogy lehet leszedni a youtuberol?
 • mousee #11
  youtube-dl http://videocíme?asdasd

  és már lenn is van, minek ide progi, megy ez terminálból is már egy jó ideje :)
 • readswift #10
  http://www.youtube.com/watch?v=j0D-WLu8Ws4
 • mesyre #9
  Van magyar alternatíva YouTube-ra... nem is egy:
  RövidFilmek.Com
  Videa.hu
 • mesyre #8
  Van magyar alternatíva YouTube-ra... nem is egy:
  http://rovidfilmek.com/
  http://videa.hu/