Berta Sándor

A vezetékes hálózatok kiépítését sürgetik Ausztriában

Az RTR osztrák távközlési felügyelet azt szeretné, hogy ha a közeljövőben a jelenleginél nagyobb mértékben fejlesztenék a vezetékes hálózatokat.

Georg Serentschy, a szervezet vezetője szerint a jelenlegi nehéz pénzügyi helyzetben csak így, az állam és a vállalatok együttműködésével biztosítható Ausztria és az osztrák gazdaság versenyképessége. A vezető elmondta, hogy a vállalatoknak együtt kellene működniük a beruházások során és az úgynevezett passzív infrastruktúrákat, vagyis a már meglévő, de ki nem használt kábelaknákat, alagutakat kellene hasznosítaniuk az új vezetékek lefektetésekor.

"Az RTR szívesen segít ezekben a programokban. Nem igaz, hogy ebben a területben már nincs pénz. Jó példa Dél-Korea, ahol már teljesen kiépítették a vezetékes hálózatokat és ott a mobil szolgáltatások csak kiegészítik, de nem helyettesítik azokat. A vállalatoknak azért van egyre kevesebb ügyfelük, mert nem tartanak lépést a korral és hiányoznak a kínálatból a korszerű vezetékes szolgáltatások, például az IPTV vagy a digitális videotékák" - közölte Georg Serentschy. Serentschy hozzátette, hogy ezenkívül javítaniuk kell a szolgáltatóknak az ügyfelekkel való viszonyukon is, mivel idén eddig a szervezethez 3400 panasz érkezett a vezetékes csomagokat kínáló cégekkel kapcsolatban, ami rekord az RTR történetében.

A legtöbben azt kifogásolták, hogy a cégek a valóságban nem teljesítik a reklámokban meghirdetett sávszélességeket. Serentschy azt javasolta az embereknek, hogy merjenek reklamálni, semmiképpen se fizessék ki a túlzottan magasnak tartott számlákat és rendszeresen ellenőrizzék azokat. Amennyiben pedig valami a szokványostól eltérő részletet fedeznek fel a kimutatásokban, akkor azonnal forduljanak az ügyfélszolgálatokhoz. "Fontos a vezetékes hálózat, az optikai kábelek teljes kiépítése, különben könnyen elveszíthetjük a többi országgal folytatott versenyt és kevésbé leszünk vonzóak a leendő befektetők számára" - szögezte le végül az RTR vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sly9119 #1
    Örülnék ha kisvárosomban, mindenhol lenne egy ingyenes WiFi elérés, akár a legkisebb sebességel is jó volna ;-)