Gyurkity Péter

A Microsoft a legnagyobb spamszolgáltatók között

A Spamhaus összeállította azon hálózatok listáját, amelyek kitűnő platformot biztosítanak az internetes spamküldők számára kéretlen hirdetéseik terjesztéséhez - a Microsoft az ötödik helyen végzett.

A szoftvercég ezen "előkelő" helyezést elsősorban annak köszönhetően nyerte el, hogy a spamküldők tekintélyes része a Live.com, illetve a Livefilestore.com által az internetezők rendelkezésére bocsátott oldalakat választja hirdetései terjesztésére, a felhasználók kéretlen reklámokkal történő bombázásához. Ez önmagában még nem jelentene óriási gondot, a tény azonban, hogy eddig semmilyen komoly ellenintézkedésre nem került sor redmondi részről, azt valószínűsíti, hogy a trend tovább erősödik majd a jövőben.

A spamküldők többnyire azért választják a Live.com portálon hosztolt oldalakat, mert jól tudják, hogy ezen lapok nem fognak fennakadni a legtöbb spamszűrő hálóján. Ennek eredményeként a felhasználók oldalai számos esetben telítődnek kéretlen reklámokkal, amelyek hamis, vagy egyszerűen csak gyanúsan olcsó termékekre hívják fel a figyelmet - a hirdetések hozzászólások formájában, illetve számos egyéb úton-módon bukkannak fel az egyes lapokon. A Spamhaus a maga részéről annyit fűzött hozzá a jelenséghez, hogy több alkalommal is figyelmeztették a szoftvercéget a problémára, ám eddig komoly ellenlépésekre nem került sor.

A Microsoft levélben reagált a cég közleményére, amelyben a szokásos pontokat emelték ki. Felhívják a figyelmet arra, hogy a kéretlen reklámok tömeges megjelenítése ellentétes a felhasználási feltételekkel, és bár az általuk kínált szolgáltatások számos lehetőséget biztosítanak a spamküldők számára a káros tevékenységek folytatására, a problémás felhasználói fiókokat késedelem nélkül eltávolítják a Live.com portálról. Erre akkor kerülhet sor, amennyiben bebizonyosodik, hogy a fiókot kifejezetten spam terjesztésére használták.

Mindez egyelőre nem változtat a tényen, hogy a szoftvercég előkelő helyen áll a spamküldők által használt szolgáltatók listáján - az ismertebb nevek közül egyedül a Verizont találjuk még meg az első tízben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #1
    :D:D:D