Gyurkity Péter

AnyDVD HD: másolásvédelem megsemmisítve

A SlySoft szép csendben piacra dobta az AnyDVD legújabb változatát, amely immár a HD DVD korongokkal is megbirkózik, megkerülve az AACS másolásvédelmet és a HDCP-vel kapcsolatos követelményeket.

A cég tájékoztatása szerint a szoftver bármilyen kiadvánnyal automatikusan együttműködik, vagyis kivétel nélkül lehetővé teszi a HD DVD lemezek korlátlan lejátszását, a másolásvédelem kiiktatását, valamint a harmadik féltől származó lejátszószoftverek bevetését, amennyiben ezt korábban valamilyen úton-módon igyekeztek kiküszöbölni. A kiadók válasza egyelőre nem érkezett meg, de valószínűleg nem örülnek a termék megjelenésének.

Az AnyDVD HD ugyanis a család többi tagjához hasonlóan teljes megoldást kínál a kiadványok másolására és korlátlan lejátszására, átörökítve a hagyományos DVD-lemezek esetében alkalmazott egyes funkciókat, mindezeket pedig megtoldja néhány újdonsággal. A fejlesztéssel bármilyen nagy felbontású (egyelőre kizárólag HD DVD) kiadványt sokszorosíthatunk, az eredeti minőségben történő megtekintéshez nincs szükség HDCP-t támogató hardverre, és lehetővé válik többek között a PowerDVD Ultra használata azon tartalmak esetében, amelyeknél ezt eddig korlátozták (Studio Canal, The Weinstein Company, Kinowelt és Optimum kiadványok).

A cég szerint megoldásuk alapvetően eltér a nemrég ismertetett eljárástól, amely a nyílt forráskódot támogató közösség egy-egy tagja révén bukkant fel. Saját fejlesztésük nemcsak a stúdiók által bevezetett korlátozásokat oldja fel - a régiókódokkal együtt - de lehetővé teszi a kiadványok szerkesztését, vagyis megszabadulhatunk a számunkra kevésbé érdekes extráktól, figyelmeztetésektől, bevezetőktől, stb. A programért egyébként fizetni kell, a próbaverzió 21 napig használható. A Blu-ray egyelőre hiányzik a listáról, ám a másolásvédelem hasonlósága miatt a cég rövid időn belül kiegészítheti a szoftvert.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a kiadók és filmstúdiók miképpen reagáltak a megjelenésre. A fejlesztés mindazonáltal komoly kihívás elé állítja őket, így nem zárhatjuk ki egy súlyos vita kirobbanását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fclay #31
    Sziasztok (új vagyok, meg láma meg minden, meg olvass vissza, tudom..:))

    Lejárt a 21 napos próbaverzióm AnyDVD 6114 v, mit t'ok csinálni, mert megvenni nem akarom, mert annyit nem használom (csakis saját anyagok biztonsági másolatára..)alkalmanként,f reeware elég lenne,csak nem 21 napig.Viszont hiába leinstall, felinstall, attól még ugyanúgy lejár... Holott valaki azt írta, hogy ha még időben (lejárat előtt) megtettem volna, akkor újra kezdi a visszaszámlálást 21-től.. Honnan tudja a dög, és hogy tom kijátszani? :)
    Ha újabb változat lesz, és felteszem, az működni fog? Vagy itt már a cracklock is késő?
    Láma vagyok, úgyhogy ghostolás, PC session, komolyabb időkorlátkijátszós-progi, stb. nemnagyon jöhet szóba..:)
    Azért köszi a segítséget, ha valaki tudna...
  • sathinel #30
    ) csak ha valamelyik marha kijönne valami jó másolásvédelemmel és bele is rakná a lejátszóiba, akkor szék sárga barátaink öntenék a másolásvédelem nélküli cuccokat és ismét egy kis cég felemelkedésének lehetnénk tanui) Sok ázsiai zég megerősödött már a nagyok egy-két rossz húzása kapcsán.
  • Athlon64 #29
    Nah, közben szórakoztam a rendszeridővel és erre letított a disznó. Így most nem megy.
    Szóval marad a régi módszer... végülis az tuti működött.
    És ebből a progiból meg úgyis mindig a legfrissebbet érdemes használni...
  • kvp #28
    Lehet jo vedelmet csinalni, csak meg kell gyozni a hardware gyartokat hogy epitsek be minden hardware-be a vedelmet. Innentol senki nem tudna olyan szamitogepet venni, amit nem tudnak ellenorizni. Ez mellekhataskent az allamok szamara lehetove tenne a teljes megfigyelest is. (lasd nagy testver) Tehat nem csak a nagyokesek jarnanak jol, hanem a demokraciakbol kialakulo uj diktaturak is.
  • Athlon64 #27
    Nem ironizáltam, tényleg nem ismertem ezt a progit.
    Le is szedtem és úgynézki együtt is működik az AnyDVD-vel, mert már csak 16 napom volt hátra és most újra 21 napom van!
    Úgyhogy kösz szépen!
  • Riddick #26
    Szuper jo.Tisztelet nekik!
  • fei #25
    Lehetséges. Én eddig még csak a CounterSpy-t próbáltam vele, az tökéletesen megy. Egyébként természetesen pl. cFosSpeed, ami automatán indul, nem oldható meg ilyen módon, mert akkor nem a Cracklock-ból indítod. Szóval értitek :)
  • AranyKéz #24
    Szerintem már szinte mindegyik program kiküszöböli az órával való trükközést.
  • fei #23
    Ha csak ironizálsz, akkor vedd figyelmen kívül a továbbiakat :)
    Szóval, ez egy olyan segédprogram, amely "becsapva" az általa indított időkorlátos programot, egy megadott dátumot "mutat" annak, így a napok mintha csak befagynának, nem jár le a próbaidő. Egészen kényelmes megoldás szerintem.
  • Athlon64 #22
    Amúgy a lényeg az, hogy nem kell crack-et keresgélni az AnyDVD-hez megy a CloneDVD-hez. Viszont szükséges internet kapcsolat.