Berta Sándor

Gyerekeket céloznak az ügynökségek

Kódfeltörési lehetőségekkel, virtuális vadászrepülőgépek lelövésével és a CIA központi épületének virtuális megismerésével próbálják elcsábítani a jövő titkosügynökeinek a fiatalokat az amerikai titkosszolgálatok.

Ginger egy aranyos kék medve. Barátságosan üdvözli a gyerekeket és arra kéri őket, kísérjék el a Langleyben található CIA-központ fő épületében tett látogatása során. Ginger megáll egy katona emlékműve előtt megáll és kijelenti: "Donovan tábornok magas!", majd egy másik pillanatban már arra hívja fel a figyelmet, hogy a CIA is hatalmas. Nos, az 1954-ben meghalt Donovan tábornok az amerikai operatív titkosszolgálatok koordinátora volt, feladatai között szerepelt az ellenfél dezinformálása, a pszichológiai hadviselés, a partizánakciók és a szabotázs.

Ginger persze csak virtuálisan él, otthona a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) külön gyerekek számára létrehozott honlapja. A CIA Homepage for Kids mellett a kicsit nagyobbak kirakhatják a szervezet címerét, a fiatalok számára pedig egy stílusos tesztkérdéssel indul az ismerkedés. A Közel-Kelethez kapcsolódó első kérdés ugyanis így szól: melyik országnak van a világon a legnagyobb olajtartaléka?

Azonban nem a CIA az egyetlen titkosszolgálat, amelyik igyekszik felhívni a figyelmet már a kisgyermekek körében is a titkosügynöki munkára. Az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) Crypto Kids nevű különleges honlapján aranyos állatokkal lobbizik. A figurák között van Crypto Cat, a kódfejtő macska, és Sergeant Sam, az álcázóruhába bújtatott sas is. Egy aloldalon az érdeklődő csemeték megismerkedhetnek a morze-jelekkel és titkos kódokat törhetnek fel. Persze Sergeant Sam nem felejti el felhívni a kicsik figyelmét arra, hogy "a katonasággal bárhová eljuthattok a világban".

A sorból természetesen nem hiányozhat a Védelmi Hírszerzési Ügynökség (DIA) sem. A gyermekek számára létrehozott DIA Kids honlapon egy gyakorlóruhába öltözött katona üdvözli a látogatókat és kéri őket, hogy válasszanak egy küldetést. A missziók között van a Hang Man tudományos teszt, illetve egy játék, amiben ellenséges vadászrepülőgépeket lehet lelőni. Egy betűjátékban pedig ki kell rakni a Nicaragua, a szovjet invázió, a vietnami offenzíva és a terrorizmus elleni harc szavakat.

S hogy miért keresik a gyerekeket a titkosszolgálatok? Az érdeklődők a megfelelő képzés után karriert futhatnak be a CIA-nál, a DIA-nél és az NSA-nál. Külön érdekesség, hogy a titkosszolgálatok igyekeznek megnyugtatni az aggódó szülőket, hogy a világhálón vannak a gyermekeik számára veszélyes oldalak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halgatyó #11
    Első olvasáskor hánynom kellett. Aztán elgondolkodtam. Mi lehet a célja ennek az egésznek?

    "Az érdeklődők a megfelelő képzés után karriert futhatnak be ... "
    Hát.. az élet számos területén legalább ugyanígy karriert lehet befutni bizonyos képzés után. De akkor már nem érdeklődőnek hívják az embert.
    Vagyis ebbe a mondatba összasűrítettek egy csomó értelmetlen marhaságot, aminek a célja NEM AZ ÉSZRE hatni, hanem a rejtett vágyakat, ábrándokat pengetni, a gyermek lelkén játszadozni.
    Undorító és aljas. És CÉLJA VAN.

    De nem az, hogy többen menjenek titkosügynöknek. Ugyan! Ahhoz különleges adottságok kellenek, nem pedig puszta érdeklődés! Beleértve a megfelelő családi adottságokat is, a MEGBÍZHATÓSÁGOT garantáló, lenyomozható, nem túl bonyolult, kevés kockázati elemet tartalmazó előéletet.

    Nem érdeklődőket keresnek itt. Ennek az egésznek az a célja, hogy a mérhetetlenül aljas és egyre fojtogatóbban ránktelepedő háttérhatalom valahogyan megpróbálja "tisztára mosni" a hatalom-gyakorlásának a legsötétebb és legaljasabb eszközét: a titkosszolgálatot.

    A "terrorizmus elleni harc" mint "a 21. század legfontosabb harca" nos ennek a harcnak egy frontját nyitották meg. Gyermekek ellen, akik között ott vannak (bújkálnak!:-) a jövő "terroristái" vagyis az elégedetlen, eltiport helyzetükkel sosem békélő emberek. És a jövő besúgói is ott ülnek a monitor előtt.

    A "jövő terrorpistái" ellen nem lesz túl eredményes ez a módser, ám a jövő besúgóinak számát jelentősen lehet így szaporítani. Ugyanis amikor valaki besúgásra adja a fejét, szerintem valami furcsa lelkiállapotban van, aminek tudatos magyarázatán nem gondolkodik. Ebbe érdemes alaposan belegondolni, sajnos kevesen fogják megérteni amit itt leírtam.

    A gyermekkori élményeink nagy része később anélkül befolyásolja viselkedésünket, vélekedés-rendszerünket, hogy azt meg tudnánk magunkban fogalmazni, anélkül hogy ÉSZREVENNÉNK hogy valójában miért is érzünk úgy, ahogy, miért is gondolkodunk úgy ahogyan. Ezt hívják tudatalattinak. Az emberek többsége meg sem PRÓBÁLJA tisztázni önmaga előtt vélekedésének és cslekedeteinek tudatalatti eredetét.

    Ebben rejlik ennek a mocsokkampánynak az aljassága.
  • NEXUS6 #10
    Azért kishazánkban is lehetne találni okos emberkéket, nem sokat kéne keresgetni hozzá.
  • sathinel #9
    10 Eiffel-torony párizsban.... Izraelben laknak a teroristák, és az elnökük Arafat.... U betűs állam Yugoslavia... Fidel Castro egy énekes
    csak pár nyalánkság a videóból..
  • sathinel #8
    Soha nem fogjátok megérteni hogy gondolkoznak:D Nézd meg a videót és utánna nem fogsz semmit mondani. Max hogy szegény retardált nemzet.

    http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE&mode=related&search=

    De van fenn az oktatásról is egy durva videó.
  • Wittgen #7
    Király. A játékokat betiltani, mert káros a fejlődésre, de a kormány által vezetett ügynökképzés (kémkedés, szabotázs, gyilkosság, robbantás) már mehet akár 5 éves kortól.
  • Cat #6
    és mellé nem teljesen politikailag korrekt modon lettek összeválogatva a gyerekek. Van kinai és néger gyerek, de hol az arab és a spanyolajkú? :) Meg miért négy kislány és 3 kisfiu van, miért nem fordítva? nehogymár a lányokat jobban érdekelje a titkosszolgálat.
  • uniu #5
    Eredekes ez a logo. Miki eger kesztyuvel az jelkep sas....
  • NEXUS6 #4
    "A missziók között van a Hang Man tudományos teszt, illetve egy játék, amiben ellenséges vadászrepülőgépeket lehet lelőni."

    Ahhoz képest, hogy az elefáncsortparti tini AK-val mászkál és kezeket vagdos le, nem is olyan szörnyű.
  • NEXUS6 #3
    Vajon ez nem a pedofilia egy nagyon perverz formája?

    Avagy miért kell az öntudatos üttörőt arra ösztönözni, hogy jelentse fel szüleit?
    ;(
  • BCs design #2
    az agymosást nem lehet elég korán elkezdeni :D