Berta Sándor

Megszületett Jon Blake Cusack 2.0

Eddig az angol nyelvterületen Junior előnévvel illették a szülők gyermekeiket, ám egy amerikai szerint ideje ezen változtatni, és fiát Jon Blake Cusack 2.0-nak nevezte el.


Jon Blake Cusack feleségével
Főleg az angol nyelvterületen volt eddig megszokott, hogy ha az apa és a fia is William keresztnévre hallgatott, akkor az ifjú megkapta a neve elé a "Junior" jelzőt. Nincs ez másként nálunk sem, hiszen még ma is használják szép számmal az ifjabb és az idősebb (rövidítve ifj. és id.) előtagokat.

Egy amerikai azonban úgy gondolta, ideje változtatni ezen a régi, jól bevált szokáson, itt az ideje némi frissítésnek. A Jon Blake Cusack névre hallgató számítógép-őrült a gondolatot átültette a gyakorlatba és fiát nem Jon Blake Cusack Junior-nak, hanem Jon Blake Cusack 2.0-nak nevezte el.

Szerencsétlen gyermek tehát olyan névre fog hallgatni, amiről inkább jut először az ember eszébe egy segédprogram 2.0-ás verziója, mint sem egy élő ember. Hogy a hír nem kacsa, azt megerősítette a Michigan szövetségi állambeli Holland település "The Grand Rapids Press" nevű napilapjának hétfői, azaz február 2-i száma is, amelyben hetyke kis tudósítás számol be a jeles eseményről.

AZ újságnak nyilatkozó büszke apa szerint valami eredetit akartak kitalálni, a Junior vagy a név mögé biggyesztett II-es jelző (pl. az AMD alapítójának neve Jerry Sanders III) már túl régimódi volt. Tisztában van vele, hogy a gyermeknek biztosan lesznek gondjai, ám mint mondta, a megoldandó legnagyobb problémát az anya, Jamie asszony meggyőzése jelentette.

Az Egyesült Államokban - a világ többi részétől eltérően - a szülők olyan nevet adnak a gyermekeiknek, amilyet csak szeretnének. Ezek után érthető, hogy a gyermek anyakönyvezése minden gond és meglepődés nélkül lezajlott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #36
    itt csak az a tied amit beregisztráltál
  • TeszteloPontHu #34
    "Főleg az angol nyelvterületen volt eddig megszokott, hogy ha az apa és a fia is William keresztnévre hallgatott, akkor az ifjú megkapta a neve elé a "Junior" jelzőt."

    Nem marad ki a mondantból (a "hogy ha" után) egy "pl.". Így ugyanis azt jelenti, hogy _csak akkor_ használták a jr. jelzőt, ha William volt az apa és a fia keresztneve... :) De még szerencsésebb lenne a William helyett az "ugyanarra" szót használni, nem?
  • CSOCSO #33
    nalatjatok!!! ez a dolog most bontakozik ki. .majd hosz ev mulva nevetve gondolunk vissa erre az idore amikor ez a ket amerikai barome lkeztde az egeszet....
  • Csacsis #31
    Viszont egy jót röhögtem!
  • ollie #29
    EZ SZÁNALMAS!!!!!
  • tbundy #25
    vannak még állatok..
  • Demon Eyes Kyo #23
    néhány elvetemült liberális baromnak ez itthon is tetszik, ez elég szégyen
    hiába, az globalizáció hatása...
  • Vik1984 #21
    Baromállat. Majd a gyereket így csúfolják, hogy: Gyere ide, 2.0, te kis bugos. :-/

    A k*cs*g*k, f*szom.
  • Cat #20
    john travolta imádja a repülőgépeket, van egy saját boeing 707ese is, amivel a háza előtt száll le, ő ezért is nevezte el a gyerekét "Jet" nek...
  • Demon Eyes Kyo #18
    hülye, buta, primitiv, agynélküli amerikai KOCKÁK!