Berta Sándor

Megjelent a DVD- és CD-lejátszós bevásárlókocsi

Kevés idegesítőbb dolog tud lenni egy szupermarketben üvöltő-síró gyereknél - legalábbis ezt gondolta a hazánkban is népszerű Tesco áruházlánc.

A brit állampolgárok többsége szinte elviselhetetlennek tartja, amikor az apróságok üvöltenek, visítanak és így gyakorlatilag élvezhetetlenné teszik a családi bevásárlást. Egy július 28 és 30 között 3000 fő megkérdezésével készített felmérés szerint a brit szülők 84 százaléka szívesen venné, ha vásárlás közben valaki foglalkozna a gyerekükkel. Az áruház vezetői megnézték, mit tehetnek és most elégedettek, mert úgy tűnik, hogy sikerült a megfelelő megoldást megtalálniuk a problémára. S hogyan oldotta meg a nem mindennapi gondot a Tesco? Felvették a kapcsolatot a német Wanzl vállalattal, amelyiktől az áruházlánc beépített DVD- és CD-lejátszós bevásárlókocsikat rendelt.

A kocsi beépített képernyőjén filmeket lehet majd nézni, illetve egyszerűbb játékok is játszhatók lesznek. Az új bevásárlójármű prototípusát egy hónapon belül megcsodálhatják a szigetországban, ezzel megoldódni látszik az égető probléma. Ám nemcsak ez a kocsi tartozik a Tesco újdonságai közé, hanem egy másik bevásárlókocsi is, amelyen beállítható, hogy mekkora legyen az adott jármű gördülőellenállása. Ebbe a "fitneszkocsinak" is nevezett járműbe pulzusmérőt, tachográfot, órát, valamint egy kalória- és egy zsírfogyasztásmérőt is építettek.


Az állítható gördülőellenállású "fitneszkocsi"

Így tehát a szülők a vásárlás közben is képet kaphatnak az aktuális egészségügyi állapotukról vagy akár fogyhatnak is, míg a csemetéik nyugodtan videókat nézhetnek, vagy játszhatnak. Ezek után kíváncsian várjuk, hogy mikor jelennek meg az első internet-hozzáférést biztosító bevásárlókocsik. Persze kérdés, hogy mit szólnak majd az új játékszerhez maguk a gyerekek?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #16
    igen:) néha határozottan az az érzete az embernek mint ha részeg ember jönne vele szemben, pedig a múltkor is csak 1 kerék forgott körbe-körbe a 4 közül, de a másik 3 hiába ment normálisan előre az az egy kerék egy rémálom volt
  • bunny #15
    Ez a fittness dolog már most is működik, amilyen ócska kocsik vannak némelyikkel komoly közelharcot kell vívni, hogy arra haladjon amerre az ember szeretné.
  • Mice #14
    sosem tud6od...
  • GABOR16 #13
    Szerintem azért nincs mert így talán a gyerek megkíván valamit (Ha nincs ott akkor nem is kell neki semmi).
  • Tetsuo #12
    Hehe.
  • HuAn82 #11
    Ha a Tesco ezt majd Magyarországon is alkalmazza, a magyarokat ismerve elég sok bevásárlókocsi el fog tűnni.
  • Yv@n #10
    Mellesleg megnézném hogy hogy rángatja ki az anyja a kis kópét a kocsiból, ha a dvd épp még csak a felénél jár...mert ott lenne ordítás, ilyenkor addig kell sételni az anyukának, amíg le nem jár a lemez?
  • tajfun #9
    Vegulis sok strasszburgi cigany "menekult" oda. :D
  • ThePartyFace #8
    Várjámá...epp Angliarol feltetelezed, h az megy ott, mint kishazankban?
  • k0zi #7
    Tesco gazdaságos DVD lejátszó 1 "szájzasé'" :D