Hunter

A rovarokat is hadra fogná a Pentagon

A Pentagon tudósai egy kiber-rovar hadsereg létrehozását tervezik. Az élő rovarokat még báb formájukban látnák el a távirányításhoz és a különböző műveletek végrehajtásához szükséges mikro-rendszerekkel.

Így szeretnék kihasználni a rovarok metamorfózisa által nyújtott megújulási folyamatot, melyek begyógyítják a rendszer behelyezése okozta sérüléseket, és átrendezik a belső szerveket az idegen objektum körül.

A szakértők szerint egyszerűen "nevetségesnek" titulált elképzelés, illetve az arra kiírt pályázat a DARPA (Fejlett Védelmi Kutatási Projekt Ügynökség) agyszüleménye. A pályázatot az nyeri el, aki képes a Mems elnevezésű mikro-rendszerrel felszerelt rovarokat egy meghatározott, 100 méterre elhelyezett célponthoz távirányítással 5 méteres távolságon belül vinni. A rovar-kiborgnak ezen felül természetesen képesnek kell lennie az érzékelői által összeszedett adatokat visszasugározni.

Az érzékelők lehetnek különböző vegyianyag szenzorok, mikrofonok vagy kép átadására alkalmas rendszerek, melyekkel a helyi környezetet térképezhetik fel, illetve többek között robbanóanyagok után kutathatnak, mindezt viszonylag észrevétlenül. A Mems egységeket a rovarok hője vagy mozgása működtetné.

A rovartan szakértői a hír hallatán azonnal a fejükhöz kaptak. Dr. George McGavin, az Oxford Egyetem szakértője szerint a felnőtt rovarok alapvető célja a szaporodás, így ahhoz, hogy a hadsereg különböző küldetéseket akasszon a nyakukba, az egész agyszerkezetet át kellene drótozni. Erre azonban az átalakulási fázisban beültetett rendszer nem alkalmas. Ezzel együtt voltak, akik úgy vélték, hogy az elképzelés akár életképes is lehet, azaz a rovarok képessé tehetők a bombák felfedezésére, azonban repülésük teljes irányíthatóságáig még igen sokat kell dolgozni.

A többség úgy véli, hogy ez az egész tervezet megmarad a képzelet határain belül. A DARPA már korábban is kísérletezett méhekkel és darazsakkal a robbanóanyagok kiszagolása érdekében, azonban ösztönös párzási és táplálkozási magatartásuk miatt ezek a rovarok megbízhatatlannak bizonyultak a feladat elvégzésére.

Az állatok háborús alkalmazása nem újkeletű. A II. Világháborúban bombákat erősítettek macskákra, majd kidobták őket egy zuhanó bombázóból a náci hajók elpusztítása érdekében. Az ötlet kiagyalói arra építették elképzelésüket, hogy a macska utálja a vizet, ezért felküzdi magát a közeli hajóra, a tesztek során azonban a macskák elvesztették eszméletüket a levegőben.

Ugyancsak ebben az időszakban próbálkoztak denevéreket ellátni gyújtószerkezetekkel, majd repülőgépből kidobni az ellenséges gyárak megsemmisítésére, az eredmény azonban ugyanaz volt, mint a macskáknál. A vietnámi háborút sem kerülhette el az állatvilág. Az amerikaiak delfineket képeztek ki a vietnámi búvárok felszerelésének letépésére, majd később fecskendőket helyeztek el a delfinek uszonyain, mellyel széndioxidot injektáltak a búvárokba. Állítólag 40 búvár esett áldozatul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #63
    Hihetetlenul buta 5let, 1000 sebbol verzik, a lenyegesebbek: egy 30-40km/h kozlekedo hajora, hogy maszik fel alo helybol, a sima, fuggoleges vagy homoru acelboritason ??? vagy ott detonal a macsek a hajo oldalanal az 0,5 kilos robbanoanyaggal ?
  • selyem #62
    a suly problémával egyetértek, de hiábba nyávog a macska ha bombáznak és lönnek közben ezerel
  • Mixerboy #61
    Sziasztok!

    Ebből látszik hogy az emberi hülyeség határtalan. Mondjuk ilyen akciókról nem hallotam, de ez nem semmi a szövetségesek részéről. Mégis mit képzeltek, hogy hány kg ( vagy tonna???:D) robbanóanyagot szerettek volna szerencsétlen macskákra aggatni, amivel még képesek lettek volna úszni egyáltalán, és elsüllyeszteni a Bismarck-ot??:D - Persze elképzelhető hogy lélektani hatásokra apelláltak, de ha még szerencsétlen macska túléli a zuhanást, +a felszínre túd úszni(?) akkor ezt biztosan nem hagyja szó ( nyávogás ) nélkül, amit meg lehet hallani. Köszi a figyelmet.
  • uniu #60
    vip-kent en sem took javitani ezekben a hozzaszolasokban. Azert mondtam ezt peldanak mert ezt ismerem jol!:)
  • CsőKujts #59
    Sry én nem vagyok VIP szal szerkesztés nuku, ehelyett odarondítottam mégegyet. Ejnye bejnye már csak számítógépekben tudunk gondolkodni??
  • uniu #58
    :) Nalatok van nektar a szarkupacban ?:) merthogy lepket emlegettel... ;)
  • AgentKis #57
    Pedig az emberiség szaporodik. Fejlődik.
  • G0blin #56
    Már látom magam előtt, hogy akik ezeket a lepkéket fogják irányítani, milyen szimulátorprogramon gyakorolnak előtte...
    Először ki kell térni egy ellenséges ország verebe elől, átrepülni egy adag gőzőlgő szarkupac felett elcsábulás nélkül, be az ablakon, és végül el kell tudni menekülni a légycsapóval és összetekert tévéújsággal hadonászó nénik elől. Aki végül eléri a ruhásszekrényt, az alkalmas, és beveszik a berepülő-rovar-pilóta századba.
  • uniu #55
    1, Nem utan hanem kozben!
    2, Epp azt mondtam, hogy mem kellene a gyilkolas hozza.
    3, Lassu fejlodes ? Ez alatt azt erted, hogy minden bort lenyuznak a vasarlokrol, es a legkisebb vackot is aranyarban vezetik be, lepesenkent, meg ha szar akkor is ? (pl.: intel procik, minden 2. ujhoz uj alaplapot kell venned, uj chipkeszlettel, de az uj foglalat miatt biztos )
  • állat #54
    Ez egy elmebeteg ötlet