Berta Sándor

Ínhüvelygyulladást okoz a sok SMS

A mobilok használata jelentős mértékben megnöveli a kéz ízületi betegségei kialakulásának kockázatát - derül ki a Virgin Mobile megbízásából elkészített brit felmérésből.

A számítógépes billentyűzet, az egér és a mobiltelefonok rendszeres és intenzív használata köztudottan elősegíti a különböző betegségek, például az ínhüvelygyulladás kialakulását. Megoldást egyelőre nem igazán tud ajánlani senki sem erre a problémára, ami sajnos egyre több embert érint. A felmérésből kiderült, hogy az elmúlt öt esztendőben csak Nagy-Britanniában 83 százalékkal nőtt az ínhüvelygyulladások és más hasonló megbetegedések száma. A szigetországban egyedül a mobiltelefonok rendszeres használata, ezen belül is főleg az SMS-ek írása 3,8 millió ínhüvelygyulladás kialakulásáért felelős.

A szigetországban naponta átlagosan 93,5 millió SMS-t küldenek az emberek. A Virgin Mobile adatai szerint a felhasználók 12 százaléka naponta átlagosan több mint 20, míg 10 százalékuk több mint 100 (!) sms-t küld el a készülékéről. A szakemberek szerint ez már nem csak az illetők testi épségét, de szellemi funkcióit is veszélyezteti, hiszen a rövid szöveges üzenetek megnövekedett száma miatt az adott személy sokkal kevésbé tart igény a valódi beszélgetésekre és szociális kapcsolatokra. Egyes esetekben pedig az SMS-írás kiesése még elvonási tünteket is kiváltott az előfizetőkből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pharaoh #2
    Ez már legaláb egy éves hír.
  • Kis-Bob #1
    A sok hülyeség is halált okoz...