SG.hu

MDF: ingyen SMS-t a halláskárosultaknak

Az SMS használatával könnyebbé vált a halláskárosultak kapcsolattartása - a párt kezdeményezi számukra e szolgáltatás ingyenessé tételét.

"A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi a mobilszolgáltatóknál, hogy bizonyos számú sms-küldési lehetőséget térítésmentesen biztosítsanak siket és nagyothalló ügyfeleik részére" - közölte Herényi Károly frakcióvezető vasárnap a fővárosban. Ez a mobilszolgáltatókat nem ütné el nagy bevételtől, de nagyban megkönnyíthetné mintegy hatvanezer ember életét.

A siketek és halláskárosultak számára a szöveges telefonüzenetek részben, illetve egy határig való ingyenessé tétele nagyban megkönnyítené az érintkezést. Ez a lehetőség ma Magyarországon mintegy hatvanezer embert érinthet - ennyi siket van hazánkban. Az MDF-ben kialakított elképzelések szerint a szolgáltatók számukra havonta háromszáz ingyenes sms-küldési lehetőségét biztosítva nem szenvednének jelentős bevétel kiesést. Ha a kezdeményezést tettek követnék, s azt sikerülne a gyakorlatba átültetni, annak a költségvetést érintő vonzata sem lenne.

Nagy Tamás, soproni MDF-es képviselőjelölt rámutatott: az sms használatának elterjedésével könnyebbé vált a kapcsolattartás a halláskárosultak számára, akik egyébként szeretteikkel, ismerőseikkel, valamint hivatalos ügyek intézésekor személyes kontaktus nélkül nem tudnak kommunikálni. Kérdésre válaszolva elmondta: a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) által kiállított, a halláskárosultság mértékét tartalmazó orvosi igazolást az MDF javasolta kedvezmény igénybevételénél is fel lehetne használn

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • toyotakacsa #6
    "inkább ingyen drogot osztanak a siketeknek, "

    :)

    Ez se rossz. Vagy kamerás telcsit mindnek, had mutogassanak.
  • toyotakacsa #5
    Ha bevezetnék, lehet hogy kissé megnőne a siketek száma...
    A mozgássérült parkolókat sem azok használják akik rászorulnának.
  • Komolytalan #4
    Azok inkább ingyen drogot osztanak a siketeknek, hogy letojják hogy nem tudnak telefonálni.
  • Tetsuo #3
    Az MDF? Dehát ilyet inkább az SzDSz csinálna..
  • klastrom #2
    Ingyennet, legális fájlcsere stb.
    Folytatom legális drogok, legális örömlányok stb
  • shusaku #1
    Hányok már ettől az egész kampánytól, pedig még nem is durvult el. Választási időszakban mindegyik párt jóságos és ígérgetnek fűt-fát. Ingyennet, legális fájlcsere stb. Kormányzás alatt pedig mindenki csak zsebét tömi.