MTI

Gépjármű-felelősségbiztosítás mobiltelefonon keresztül

"Jövő hétfőtől, november 7-étől mobiltelefonon keresztül, SMS-ben is köthető lesz kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. Az új értékesítési csatornán várhatóan több ezren kötnek majd szerződést az idei "kötelezős" kampányban" - jelentette be Kárpáti Judit, a MÁV Általános Biztosító Egyesület vezérügynöke, a J.A.K. Biztosításközvetítő Kft. ügyvezetője pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A mobiltelefonos kötelező kötés egyelőre a MÁV Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosításaira vonatkozik majd. A biztosítási ajánlatot az autó rendszámának, forgalmi engedély-számának, illetve az ügyfél bónusz-besorolásának elküldése után, néhány másodperc múlva, SMS-ben kapja meg az autótulajdonos.

A 2002-ben indult MÁV Általános Biztosító Egyesület jelenleg 34 ezer kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést kezel, ami a tervek szerint ez év végére 38 ezerre nő. Az idei novemberi kötelezős kampányidőszakban 10-20 ezer darab, 2006 elejétől érvényes új kötelező szerződéssel számolnak - mondta Szilágyi László, a MÁV Általános Biztosító Egyesület felügyelő bizottsági tagja.

A biztosító egyesület kötelező kárhányada 59,4 százalék volt tavaly, idén ez várhatóan magasabb lesz. Az egyesület tőkéje 400 millió forintot ér el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!