Dojcsák Dániel

3G-s Razr V3-klón a Samsungtól

A Vodafone és a Samsung bejelentette első közös 3G-t támogató telefonját, mely a megtévesztésig hasonlít a Motorola Razr V3 készülékre.

Ha ránéz valaki a készülékre, akkor nyilvánvalóan az jut eszébe, hogy ez egy Motorola V3x, és valóban mindössze 1 mm-rel vastagabb és néhány grammal nehezebb a Vodafone (Samsung) 804SS kódjelű készülék. A fém navigációs kör, a billentyűk és a kamera elhelyezése mind ugyanazt pumpálják az ember fejébe. Ennek ellenére a Samsung saját gyermekeként kezeli a kütyüt: a gyártó szerint nem lemásolták a konkurenciát, hanem megmutatták hogyan is kell kinéznie egy ilyen telefonnak.


A telefont kinyitva belül egy 320x240 pixel felbontású TFT-t találunk, ami a szokásosnak mondható 262 000 színt képes megjeleníteni. A kamerája szintén a V3-hoz hasonló 1,3 megapixeles darab, viszont a belső memóriája a tesóénál nagyságrendekkel nagyobb: 140 megabyte. Cserébe nincs memóriakártyás bővítési lehetőség, ami óriási hátrány az amerikai gyártó V3 sorozatához képest.

Belső értékei közül elsőként a webböngészőjét emelném ki, ami képes Adobe flash formátumú animációk megjelenítésére, tartalmaz egy használható email klienst és képes kezelni néhány Office fájlformátumot, ami az emailezés közben igen jól jöhet. Csatlakozni a külvilághoz infravörös porton és Bluetoothon keresztül is képes, illetve természetesen GPRS- és UMTS-támogatással rendelkezik. Megfelel a WCDMA 3G szabványoknak, tehát 900/1800/1900 MHz-es frekvencián is működik, így a világ minden országában használható lesz.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Érdekes szempont viszont a névadás, ami egyáltalán nem követi a Samsung termékelnevezési szokásait. Amennyiben az európai piacot is megcélozza a japán és amerikai után, akkor kellemetlenséget is okozhat a 804SS név, hiszen Európában nem igazán jó emlékeket ébreszt az SS betűkombináció. Egyes vélemények szerint az európai változat típusszáma többek közt emiatt is V804 lesz.

A készülék legelőször Japánban, 2006 márciusában lesz elérhető, és valószínűleg néhány hónappal később a többi piacon is megjelenik majd, ahol a várakozások szerint másolat volta ellenére kedvező fogadtatásra számíthat. Kellemes tulajdonságai mellett talán a nem bővíthető memória az egyetlen, ami elbizonytalaníthatja a vásárlókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Neurotoxin #25
    "Eddig ha meglátták a telómat:
    "Na V3-mad van? nekem is teccik , megnézhetem?"
    Ezután majd:
    "Húú ez az új Samsung?!?! megnézhetem?"
    "Nem ez csak egy V3 Motorola"
    Rothadj meg Samsung, eddig se volt samsungom, de ezekután főleg nem lesz ,,|,. "

    Ez alapján elképzeltem ,hogy milyen ember lehetsz.....szánalmas, meg se haragudj...LOL
  • Meszesán Imre #24
    nagyon jók
  • beatz #23
    végre egy értelmes hozzászólás így 20 lényegtelen után
  • Karter #22
    Szerény véleményem szerint mind a két készülék (V3x és 804SS) samsung fejlesztés... simán el tudom képzelni hogy a Motorolának gyártotta a Samsung és megeggyeztek hogy ugyanolyan specifikációkkal nem dobhatja piacra a Samsung így kivették a memória bővítési lehetőséget... volt már rá példa nem is egy (pár LG készülék, Siemens ST55 ... stb)... Gyanús hogy a V3i és V3x nagyon különbozik megjelenésében holott tudását tekintve simán vihette volna tovább a RAZR V3 vonalat, ami nagyon sikeres... De amint kijön, lesz alkalmam összehasonlítani őket belülről és ott minden kiderül :))
  • MacrosTheBlack #21
    A V3X az suxx, vastag, gagyi műanyag, hiába nagyobb tudású mint a sima V3, egyszerű ecseripiacos kinézete van. A V3I mindenben veri, és kinézetre is fényévekkel jobb.
  • MacrosTheBlack #20
    kellemetlenséget is okozhat a 804SS név, hiszen Európában nem igazán jó emlékeket ébreszt az SS betűkombináció

    Sodinak ideális. :DD
  • maestro85 #19
    Mondjuk ha telhetetlen lennék akkor én is annyit használnék, de mp3 lejátszóm van külön, rájöttem hogy képes hívás minek, jó a vizuális memóriám, csengőhangok ezreit minek tegyem fel mikor ugyis eggyet használok egyszerre, fényképezni meg jobban szeretek értékelhető szinten digi kamerával a pillanatnyi hülyeségeket meg minek fényképezzem le, mikor holnapra ugyis elfelejtem mert lényegtelen pillanata az életemnek és máris elég 1,5 MB szabad hely és megspórroltam minimum 40-60 ezret a telefonon :)
  • Tomalak #18
    én negyed gigàval is kuszkodok :) mpx200 4ever :d ((meg sx-1 is 4ever :d))
  • maestro85 #17
    Egyetértek az első 5 hozzászólóval. Kit érdekel a 140MB mem 5 is bőven elég egy telefonba. legalábbis az enyém 1,5MB és abból 1MB szabad hely van.
  • Su0my #16
    Hová tart a világ?:) Amúgy nekem is motorolajom van, de xar lassú-talán lekközelebb samsungot veszek...:) pont ilyet?:)