Budai Péter

7 megapixel a telefonban

Tavaly októberben jelentette be a Samsung a világ akkori legnagyobb felbontású digitális fényképezőgépével egybeépített mobiltelefonját, mely 5 megapixeles felbontásra volt képes. Most azonban 2005-öt írunk, a Samsung pedig úgy gondolta, hogy nem éri be 7 megapixelnél kevesebbel.

A közelgő hannoveri CeBIT apropóján bemutatott SCH-V770 típusjelű készülékben ugyanis egy 7 megapixeles képérzékelő dolgozik. Hátulján egy minőségi Schneider-Kreuznach 3x-os optikai zoomos objektív kapott helyet, autofókusz funkcióval. Kijelzője természetesen 16 millió szín megjelenítésére képes, 2" képátlójú LCD. Egy 32 MB-os memóriakártyát mellékel hozzá a gyártó. A telefonnal videó- és hangfelvétel készítésére is lehetőségünk nyílik, valamint mp3-lejátszóként is használható.


A megdöbbentő tulajdonságoknak azonban itt még nincs vége. A fényképezőgép az előzetes hírek szerint az expozíciós értékek manuális állítására is alkalmas lesz, valamint az élesség beállítása is lehetséges kézi úton. További érdekesség, hogy az objektív elé, külön megvásárolt, nagylátószögű és telekonverter is helyezhető lesz.




A Samsung SCH-V770 megjelenéséről és áráról egyelőre nincs információnk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • daveofgod #25
    érdekelne, hogy milyen az energia ellátása. mert igen csak hamar lemerülhet, ha vaku+ objektív+ meg kitudha még mi mükxik. vagy ahhoz külön 'gombelem'jár?
  • daveofgod #24
    kacat
  • who am I 7 #23
    ocsmány...
    én nem értem miért erőltetik ezt a kamerát a telcsibe metódust...legyen elegáns,kicsi,jól kezelhető,bugmentes egy telefon.magyarul amilyennek lennie kellene...ne ilyen tulhizott csúnya féltégla "7"mpvel, és az árából sztem 3-4 digit camot lehetne összeszurkolni amik különb képet készit...és 1 jó kis telcsit... :D
    komédia... :)
    Jaaa a teleobjektívet nem is kommenttálnám.... no comment..
  • dondore #22
    en meg azt szeretnem, hogy a szemuvegkeretembe legyen integralva minden ne kelljen annyi zseb, mint tom sawyernek... persze ha kontaktlencset hordok akkor megint csak gond... ejjej nincs itt megoldas
  • Gerygrey #21
    Különben megnézném ki az a barom aki teleobjektívvel felszerelt telefonnal rohangál :)
  • Gerygrey #20
    Pont ez a véleményem nekem is. Parasztvakítás. A hülye hozzánemértő meg fogja venni ("van profi fotós haverom neki 5 megapixeles gépe van hű ez a telefon még annál is jobb képeket csinál" alapon)

    Nekem van egy 2 megapixeles Kodak digicamom, ragyogó, tűéles képeket készít 1024*768 felbontásban is, ilyen beállítással a 16 megás belső memóriára kb 25 kép fér. Minden fotós és kommunikációs igényemet kielégítené ha ezt a fényképezőt összeházasítaná valaki a 3650-esemmel. Ahelyett hogy a telefongyártók megapixelekkel dobálóznak, inkább a 2-3 megapixeles gépeket kéne _jól_ megcsinálni.
  • testerlnx #19
    Mert egy adott optika csak adott felbontású CCD-t tud kiszolgálni... Vagyis ide bőven elég lett volna egy 3Mp-s CCD, 7Mp-st csak paraszt vakításnak rakták bele, hogy többen megvegyek, de az optika képtelen kihasználni!! Akkor nem átverés az egész szerinted??
  • Andris #18
    Egyetértek ilyen optikát kb a 2-3 MPixeles gépekre raknak, és 3MP felett már felesleges pocséklás a nagyobb felbontás mert nem tartalmaz több információt. (csak annyi a különbség hogy nem pixeles lesz hanem homályos)

    És persze arról 1 szót sem szóltak hogy mennyi a "telefonnak" a készenléti ideje. Gondolom csinálsz vele 10 képet (persze vakuval hogy ne mozduljon be) meg írsz 2 smst és beszélsz 5 percet és már töltheted is újra.
  • Kis-Bob #17
    Ezt hívják sznobizmusnak?
  • Xcentric #16
    Na azért azzal hogy 7 Mpixel még nem mondtak ám sokat.Nem csak ez az egy dolog jellemez egy digitális fényképezőgépet.Ha egyáltalán hozzá szagolna ez a ketyere a 7mpixelhez akkor is egy 6,4MP-s cannon gép kegyetlenül bealázná képmínőségben(pl EOS sorozat vagy bármely hasonló kategóriás egyéb márkájú gép).Ugyanakkor dicséretes teljesítmény egy mobiltól.15 év mulva tán veszek is egyet...