Specker Balázs

Dán-koreai luxus-mobiltelefon készül

A Bang & Olufsen dán audió- és videóeszköz gyártó cég és a Samsung bejelentette közös mobiltelefonját, amely idén debütál a piacon.

Torben Ballegaard Sorensen, a B & O elnöke elmondta, hogy telefonjukat kiemelkedő audioképességekkel ruházzák fel. A dán cég drága, művészi kivitelezésű televízióiról és hifi-berendezéseiről ismert leginkább. "Együtt olyan mobiltelefont szeretnénk megalkotni, amelyet a kényelmes és a jól működő kommunikáció jegyében születik majd meg" - mondta Sorensen. "A design és telefon használata meglehetősen egyszerű és kézenfekvő lesz, a külső a forma és a funkcionalitás szempontjából minden tekintetben átgondolt lesz" - tette hozzá a dán cégvezető a két vállalat közös sajtóközleményében.


Míg a legtöbb mobilgyártó a harmadik generációs (3G) telefonok piacra dobásán munkálkodik (lásd a tegnapi Siemens bejelentést), amelyek videóhívásokat, zenei letöltéseket kínálnak az előfizetőknek, addig Sorensen Samsunggal közös terveiben a már bevált technológiákat használná. Kitae Lee, a Samsung telekommunikációs üzletágának elnöke szerint a két cég közötti szövetség arra sarkallja majd a vásárlókat, hogy másként gondoljanak a mobiltelefonok jövőjére.

"A végletekig egyszerű lesz. Úgy gondoljuk sokan le lesznek nyűgözve a telefon szolgáltatásaitól. Olyasmivel szeretnénk előrukkolni, ami a törzsfogyasztóinknak megfelel. Ők nem használják telefonjaikat játékgépnek. Ki szeretnénk hangsúlyozni azt, amire a telefon valójában való: a beszélgetésre" - nyilatkozta Lee a CNN-nek. "A Samsung folyamatosan igyekszik kiszélesíteni a mobiltelefon-tervezés és -fejlesztés határait és mindig nyitottak vagyunk az újító megoldásokra és elképzelésekre bármely üzleti szférából."

A fő rivális Nokia nemrég jelentkezett a tehetősebb rétegnek szánt Vertu nevet viselő luxus telefoncsaláddal, amelyek platinából, aranyból illetve gyémántból készültek, valamint az N szériával, melyben beépített merevlemez, illetve egy csúcsminőségű kamera található. Azt új készülék várhatóan 17 európai országban lesz kapható 2005 negyedik negyedévétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • moha #8
    hát ha a Nokia Vertu a fő riválisa, akkor nem lessz túl olcsó így a neten utánnanézve a 2002-es típus (akkori) ára $4500 -ról indult
  • Ulkesh #7
    Hehe, kivalo hangminoseg, es ezt meg is eszik sokan..

    Talan a B&O garantalja, hogy aki engem hiv az is ilyen keszuleket fog hasznalni, nomeg lecsereli a halozatot a sajat cuccaira??
    Csak mert a mobil beszelgetes minosege nem egeszen azon mulik, hogy nekem milyen eszkozom van....
  • vincuska #4
    normal aron? nem te vagy a celkozonseg - mi neked a normal ar?
    egyebkent olufsen gyartott mobiltelefonokat... csak 2000 korul, ez vmiert abbamaradt.

    http://www.beoworld.co.uk/beocom9800GSM.htm
  • Nopso #3
    A Bang Olufsen nagyon durva cuccokat gyárt.
    Nekem már több éve egy ilyen "hi-fi" cucc a mániám, de milliós nagyságrendű.
    Szerintem a legdrágább stúdiófelszereléseket is simán odaveri, aki egyszer meghallgatta az tuti beleszeret, mert viszonyítgat itt az ember, de én még nem is találkoztam ehhez hasonló kristálytiszta dinamizmussal.

    Azért remélem előbb utóbb modernebb telókat is a piacra dobnak majd valami normál áron.
  • Eiki #2
    Szimpatikus hozzáállás, remélem hogy a B&O minőségégén és látványvilágán kívül az árképzést nem veszik át :)
  • Szemi90 #1
    Szimpatikus elhatározás! Végre lesz egy olyan mobiltelefon, ami nem a sok beépített kütyüvel és multifunkcionalitással tűnik ki, hanem a minőségével! Egyetértek azzal, hogy a mobiltelefon az telefonálásra való.