SG.hu

Már 50 Lufthansa repülőgépen van internet

Január 23-tól a légitársaság utasai négy televíziós csatorna: a BBC World, a CNBC, a Euronews vagy az MSNBC régiónként változó adásait nézhetik meg a repülőgépek fedélzetén, a laptopjukon keresztül.

Mindez a szélessávú internet-hozzáférést nyújtó Lufthansa FlyNet és partnere, a Boeing nyújtotta Connexion által vált lehetővé, mely a nagy sebességű internet kapcsolatot biztosítja. Az úttörő szolgáltatás három évvel ezelőtt debütált: kísérleti jelleggel a Lufthansa Frankfurt-Washington járatán vezették be először. A FlyNet 2004 májusa óta állandó része a tengerentúli járatokon nyújtott szolgáltatásoknak. Jelenleg már 50 tengerentúlra közlekedő repülőgépet szereltek fel az új szolgáltatáshoz szükséges eszközökkel. Ennek köszönhetően a Lufthansa rendelkezik a világ legnagyobb, internet kapcsolattal felszerelt repülőgép-flottájával. Jövő év végéig a teljes tengerentúli járathálózaton - ahol több mint 80 repülőgép közlekedik -, elérhetővé teszik a szolgáltatást.

Elsősorban azon törzsutasok számára kedvező ez a lehetőség, akik repülés közben is üzleti ügyeiket bonyolítják vagy informálódni, esetleg kikapcsolódni szeretnének. A FlyNet szolgáltatásba beletartozik az ingyenesen elérhető Lufthansa-FlyNet portál, melyet a légitársaság a Tomorrow Focus AG-vel együttműködésben üzemeltet. A portál több mint ezer oldalas: óránként frissített hírekkel, utazási információkkal és vásárlási ajánlatokkal. A FlyNet portálján keresztül az utasok számára lehetővé válik a Boeing Connexion - eredetileg fizetős - szolgáltatásának ingyenes elérése is.

Január 31-től változnak a Connexion árai, időtartam szerint különböző csomagok között lehet majd választani 1-től 24 óráig tartó terjedelemben. A korlátlan, nagysebességű internet hozzáférés 9,95 dollárba kerül majd óránként, 26,95 dollárért pedig egy napon keresztül lehet internetezni. További újdonság, hogy az új 24 órás tarifa átszállás esetén is érvényes lesz.

A nagysebességű internet kapcsolaton keresztül a Lufthansa utasai szörfölhetnek a világhálón, e-mailezhetnek és vállalatuk intranet rendszerét is elérhetik a fedélzetről. A rendszer használata kábel nélkül valósul meg (WLAN). Az üzleti utazók nemcsak a legfrissebb információkat kaphatják meg, vagy munkájukat végezhetik a fedélzeten, hanem a szórakozási lehetőségek széles választéka is rendelkezésükre áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!