MTI

A Lufthansa otthon nyomtatná a beszállókártyákat

A Lufthansa próbatesztet végez beszállókártyák otthoni - vagy munkahelyi - számítógépes nyomtatásával.

A berlini Tegel repülőtérről Frankfurtba utazók - akik jegyeiket online-veszik meg és az interneten keresztül így már az adott gépre bejelentkeznek - október végéig kísérletképpen otthon, normál papírra is kinyomtathatják beszállókártyájukat. Ezzel a Tegel repülőtéren rögtön a biztonsági ellenőrzéshez kerülhetnek, anélkül, hogy előtte a földi bejelentkezés sokszor hosszadalmas sorbanállással járó folyamatán végig kellene menniük. A dokumentumon az ülésszám és a repülés ideje mellett vonalkód tartalmazza az összes fontos további adatot, úgy, hogy a kódrész nem gyűrődik és a szennyeződésnek is ellenáll.

Ha a számítógépről nyomtatható beszállókártya sikeres lesz, azt már jövőre szélesebb körben bevezetik. A Lufthansa szóvivője szerint céljuk a földi kiszolgálási folyamat gyorsítása és javítása, ezáltal az utasoknak a repülőtérre érkezéstől a beszállásig a jelenleginél jóval rövidebb időt kell eltölteniük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cottonfield #1
    Logikailag itt nem stimmel valami. Ha otthon, saját normál A/4-es papírra nyomtatthatom a jegyemet, akkor a Lufthansa hogyan tudja garantálni, hogy a kódrész nem gyűrődik és a szennyeződésnek is ellenáll? Ha először leöntöm (stílszerűen) kakaóval a vonalkódot, majd összegyüröm a papírt, akkor se gyűrődik és sérül? He? Marketing bullshit.