SG.hu

Boeing - Intel együttműködés a repülőgépen netezésért

A Connexion by Boeing, a The Boeing Company egyik leányvállalata, és az Intel bejelentette, hogy a két vállalat együttműködik a nagysebességű, repülés közben használható vezeték nélküli internetes szolgáltatások elterjedésében és ezek népszerűsítésében.

A megállapodás részeként a vállalatok sikeresen befejezték az Centrino mobil technológiára épülő laptopos konfigurációs kompatibilitási tesztet, amely következtében a Connexion by Boeing internetes szolgáltatása lett az első olyan repülés közbeni program, amelyet "bevizsgáltak" az Intel Wireless Verification Program által. A Connexion by Boeing az egyetlen, nagy sebességű, vezeték nélküli internetes elérhetőséget, adat és szórakoztatási lehetőségeket biztosító szolgáltatás a kereskedelmi légitársaságok és utasaik, valamint magán- és kormányzati repülőgépek számára.

A Wireless Verification Program keretében az Intel együttműködik a vezeték nélküli szolgáltatásokat biztosító cégekkel annak érdekében, hogy felismerjék és minimális szintre csökkentsék a szolgáltatások minőségével, a lefedettséggel és az állásidővel kapcsolatos, potenciális problémákat, melyek negatívan érinthetik a végfelhasználókat. A mai napig a program keretében már 103 szolgáltatót "vizsgáltak be", akik világszerte több mint 70 000 hotspotot működtetnek.


"Az Intel és a Connexion by Boeing közösen tesztelik a nagysebességű, repülés közben használható Wi-Fi szolgáltatásokat, amelyek által biztonságos szolgáltatás nyújtható azon utasok számára, akik a repülőút alatt újabb elfoglaltságot szeretnének találni." - mondta Keith Kressin, az Intel Mobil Platform csoportjának marketing igazgatója. "Az Intel és a Connexion by Boeing szeretne erőteljesen javítani a végfelhasználói élményen, és egy teljesen új világot megnyitni a repülés közbeni szórakoztatás, kommunikáció és "termelékenység" terén."

"A Connexion szolgáltatásainak Centrino mobil technológiával és ezt támogató termékekkel való kompatibilitásának tesztelése által biztosítani tudjuk légi utasaink számára a magas színvonalú, repülés közbeni Wi-Fi élményt, amelyet a földön megszokhattak - akár a weben szörfölnek, akár televízióműsorokat néznek, akár a vállalati hálózatra csatlakoznak." - mondta David Friedman, a Connexion by Boeing marketing és kereskedelmi alelnöke.

A két cég azért is együttműködik, hogy a kereskedelmi járatokon növeljék a légi utazás közbeni internet-hozzáférési lehetőségeket, többek között az üzleti vagy turista minőségben utazókat megcélzó promóciók vagy oktatási programok által. A Connexion by Boeing szolgáltatásai jelenleg 70 repülőgépen érhetőek el, amely napi több mint 100 útvonalat jelent a Lufthansa Airlines, a Scandinavian Airlines, a Japan Airlines, az ANA, a Singapore Airlines és a China Airlines járatain. Emellett az Austrian Airlines, a Korean Air, az El Al, az Asiana és Etihad is hamarosan bevezeti a nagysebességű szolgáltatásokat hosszú távú járataikon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PyRex #2
    Netezni lehetb majd, csak lesz 5 milliárd tiltott oldal és 25 ezer szolgáltatás, amit nem használhatsz... :))
  • jefferson83 #1
    Nem azért de ha a telefont nem engedélyezték mert elősegítette volna a gépeltérítéseket (ha jól tudom valami ilyesmi indok volt és nem műszaki), akkor a net miért lenne kivétel.