Specker Balázs

Újabb frissítés a Sonytól - video streaming PSP-n

Amikor Sir Howard Stringer, a Sony új vezérigazgatója nemrég Japánban, a CEATEC kiállításon arról beszélt, hogy a PSP-n is lehetővé tennék a TV adások lejátszását, nem sokan számítottak arra, hogy ilyen hamar valósággá válik.

Megérkezett a legújabb PSP firmware frissítés, amelyet a Sony érdekes módon az Apple videos iPodjának bejelentése után nem sokkal hozott nyilvánosságra, és amivel már video streamingre is alkalmas lett a hordozható konzol. A Sony legújabb firmware frissítése már a hamadik patch két hónapon belül, így az eszköz most már a 2.50-es verziónál tart. A 2.0-ás frissítés után a hordozható eszközzel már lehetett böngészni, fotókat megosztani a világhálón, illetve a háttérkép támogatás is kiteljesedett. A 2.50-es verzióban a legszembetűnőbb a Location Free névre keresztelt video streaming támogatás - áll a cég honlapján.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ennek kihasználásához még egy vevő eszközt is be kell szerezniük a PSP híveknek. A külső eszköz 350 dollárért (körülbelül 70 ezer forint) vásárolható meg, és a felhasználó PC-jére vagy más otthoni eszközére, DVD vagy HDD felvevőjére csatlakoztatható. Az eszköz meglehetősen hasonlít a Slinbox néven futó készülékre, csak azért a 100 dollár (körülbelül 20 ezer forint) többletért, amit a vásárlóknak ki kell fizetniük a Location Free otthoni átjátszó állomásért még video streaming lehetőséget is kapnak, amellyel otthonról tölthetnek le filmeket, TV műsorokat PSP-ikre. A cég azt ígéri, az üzembe helyezést követően a felhasználóknak már csak a LocationFree ikonra kell kattintaniuk az online videolejátszásához. A hordozható konzol, mint egy kijelzős távirányító vezérli majd az otthoni készülékeket: programot vált, elindítja vagy leállítja a felvételt.

A frissítés más főbb újítást is tartalmaz. Ezentúl a Sony ígérete szerint a Memory Stick Duora mentett szerzői jogvédett filmeket is le lehet majd játszania az PSP-n, valamint az idő és a dátum az interneten keresztül is beállítható lesz. A megjelenítési beállításokat és a betűméretet pedig immáron elmenthetjük a böngészőben is. A szolgáltatáshoz természetesen szükség van szélessávú internet kapcsolatra és Wi-Fi elérésre is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • baggins #28
    Te Atyaúristen, ezt csak most olvastam!! Ez nem semmi. Ilyen baromságot is csak az mond, aki fanatikusan ömleng egy gépről, a másikról fogalma sincs.
    Szerencsémre nekem mindkettő van, én is mérlegre tettem és a DS (bármennyire is szimpatikus kis dög) nagy a PSP alatt van.
  • IoIa #27
    [URL=http://www.sg.hu/cikkek/40270]Csak ennyire "bukott el csúfosan". LOL !![/URL]
  • IoIa #26
    Na, akkor mégegyszer nekifutunk, jó?

    Ez a topic a videostreamingről szól, amire a Nintendo DS _alkalmatlan_
    Divatmajomnak ott vagy te, neked van KÉT Nintendo DS-ed. Nekem egyik sincs. Akkor ki a divatmajom, öcsi?
    Akinek több pénze van, mint neked, az miért ne vehetne PSP-t? (te csak az olcsóbb Nintendo DS-t tudtad megvenni)... Irigyled tőlük?
  • csomi #25
    Jah a butitast nem feltetlenul grafikai butitasra gondoltam. A lemezbol adodoan nyilvan a jatek hossza rovidul le drasztikusan. Persze kinezetre is egy picit szerenyebb, de meg mindig joval szebb mint, amit valaha lattunk ilyen kis kepernyon. A baj azzal van, hogy csupa olyan jatek van rajta amin ha akarsz otthon is jatszol, jobb, HANGSULYOZOM, jobb es szebb minosegben FELE annyiert. Egyebkent lola nagyon tevedsz mert amint lesz olyan PSP jatek ami miatt erdemes lenne egy ps2 es egy GC arat kiadni en is fogok venni, de addig en inkabb hasznalok mondjuk MSI mp3 lejatszot ami 5-od akkora, egy panasonic hazimozirendszert es egy GC-t a jatekhoz. Ha jol gazdalkodom akkor az utobbi 3-at megveszem egy PSP aran es ugye azert annyira te sem lehetsz elfogult, hogy belasd melyik az amelyiken erdemesebb az adott dolgot muvelni.
  • csomi #24
    Handheld kategoria ember! Kezikonzol azzal meg nem otthon szokott egy ps2 vagy Nintendo mellett jatszani az ember. Bar ez nem igaz egy DS-re :). Az, hogy a sok hype szarsagot belerakjak ami igazabol eladja. Tenyleg van DS-m, ketto is. Az, hogy szapulom a PSP-t az azert van, azonkivul semmi bajom vele, mert neha nagy hanggal jonnek a hozzad hasonlok. CSupan merlegre tettem a ket kezi jatekkonzolt es a fo profiljat figyelembe veve a ket gepnek, a PSP csufosan elbukott. Aki meg errol akar mp3-at hallgatni es DVD-ni, rendszeresen, es ezert hajpolja 1000-el annak gratulalok.
  • csomi #23
    Ha jol tudom gyarilag nem tamogatott sonynal sem a hombrew szofter igy hackelni kell egy kicsit, hogy az emuk menjenek. Videostreamingrol nem tudok DS-nel, egyelore de nincs is ra szukseg. Sajat formatumu konvertalt avi-t divx-et es barmit viszont visz. Letezik ra MAME, NES, SEGA, SNES emulator raadasul viszi az advance jatekokat. Az arakban tevedsz kinn mar regen 26 koroul hozza lehetett jutni DS-hez amikor meg PSP boven 2x-e volt. MOst is az a szitu kb. Itthon megrosszabb.
  • Inquisitor #22
    OFF:
    Szerintem egy DS tudhat video streaminget, csak szoftver kérdése. Wlan van benne, hotspotok már telepítve vannak (Japánban most telepítettek 7000db DS hotspotot a mecDonaldsekbe), más kérdés, hogy van e rá igény? Megint más, hogy a Nintendo ki akarja e elégíteni a vásárlók igényét?
  • IoIa #21
    Te el vagy tévedve. A PSP-t nem hinném, hogy utcai használatra készítették volna, bár ott is lehet használni (mint a Nintendo DS-t... LOL!!!) - ennyit az érvedről.
    Másrészt én egyáltalán meg sem említettem a Nintendo DS-t, te jöttél elő vele.
    Harmadszor: ez a topic a videostreamingről szól, amire a Nintendo DS alkalmatlan...
    Egyáltalán felfogtad te ezt az egészet, vagy csak reklámozod itt a Nintendo DS-t, és szapulod a PSP-t.
    Divatmajomnak ott vagy te, neked biztos van Nintendo DS-ed. Nekem egyik sincs. Akkor ki a divatmajom, öcsi?

    PS: akinek több pénze van, mint neked, az miért ne vehetne PSP-t? (te csak az olcsóbb Nintendo DS-t tudtad megvenni)... Irigyled tőlük?
  • Inquisitor #20
    Nincs konzolom, se PSP-m, de szerintem nagyon nincs igazad.
    Megfordítva a dolgot, ha akarok egy DRÁGA játékszert (mert a DS is az), amivel bárhol játszhatok, akkor nem biztos, hogy egy Playstation One szintűt vinnék magammal, inkább egy PlayStation 2 szintűt. Annyira nincs is butítva, nézd meg a GTA-t például.
    Másrészt a PSP multifunkciós szórakoztató készülék, a Sony ezt mindíg is kihangsúlyozta, nem csak konzol. És be kell látni, ebben a kategóriában eléggé egyedi, és felé billentheti a mérleget vásárláskor.
    Az meg engem nem érdekel, hogy itthon milyen méregdrágák ezek a dolgok, mikor megjelent a két konzol, akkor a kinti árruk kb. 30.000/DS és 42.000/PSP volt, de egy ismerős pl. 38e-ért vette kint a PSP-jét.
    Játékok meg mindkettőre drágák.

    Ja és PSP-re van vagy 30 féle emulátor ;) Ha keveselnéd a játékokat.
  • csomi #19
    Mire fel ez a fellengzos stilus? Amire PSP-t eredetileg szantak azaz jatekra, egyelore silany. A ra megjelent jatekok siralmas ps2-es butitott portolasok. Gyonyoru grafikaval egy ekkora szerkezethez kepest nem vitatom, de aki ezt akarja tenni annak jelenleg kb ket ps2 arat kell kifizetni (jatekkal egyutt), hogy ugyanazzal a jatekkal jatszon amin egyebkent normal korulmenyek kozott jatszhatna sokkal jobb minosegben. Hat ez a LOL. A sokat szidott Nintendo DS, pont az olyan kis divatmajmok miatt mint te, mindig elfelejtodik ilyenkor, pedig olyan magasrol iskolazza psp-t a jatekok tekinteteben, hogy az mar faj. Egyetlen egy jatekot mondok a sok kozul. Nintendogs. Ha valaki jatszott mar vele tudja mirol beszelek. Bamulatos kreativitas es innovacio amit a program nyujt es meg a grafika is nagyon ott van. Namost egy ilyen jatekrol psp-n sokaig meg csak almodhatnak azok az emberek akik amelett raktak le a voksot. Persze ha valakinek meger ekkora osszeget, hogy par orara az utcan hasznalja azokat a dolgokat amit jobb korulmenyek kozott otthon is megtehet hat rajta.