Tóth Kristóf

Magyarországon is kapható a Sony PlayStation Portable

Sikeres japán és egyesült államokbeli bemutatkozása után a Sony a mai napon Európában, és ezzel egyidőben Ausztráliában és Új-Zélandon is megkezdte hordozható játékkonzolja, a PlayStation Portable forgalmazását.

A Sony egyes európai viszonteladói már augusztus 31-én éjfélkor megkezdték a PSP árusítását, a gyártó a premier napjára egymillió készüléket biztosított. A játékkonzol Magyarországon szeptember elsejétől 71 990 forintos egységáron kerül forgalomba Value Packként. A Value Pack az alapkonzolon kívül egy sor kiegészítőt is tartalmaz, többek között egy, a PSP-hez készült védőtokot, egy 32 MB-os Memory Stick Duót, egy akkumulátort, távvezérlős fülhallgatót, hálózati adaptert, csuklópántot és egy több játékdemót is tartalmazó UMD-lemezt. Az első szerencsés vásárlók, ha regisztrálják készüléküket, megkapják a Spider-Man 2 UMD Video változatát is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A PSP versenytársai közül legnagyobb, 11 cm-es átmérőjű és 16:9-es képarányú kijelzővel gyártják, és fejlesztői nemcsak játékcélokra szánták, hanem egy integrált "szórakoztató központot" akartak készíteni. A PlayStation Portable európai bemutatkozását 30 játék megjelenése kíséri, a listán a vadonatúj fejlesztések mellett régi, a korábbi PlayStation változatokról ismerős játékokkal is találkozhatunk. A konzol egyik legfontosabb jellemzője azonban mindenek előtt mégis a beépített vezetéknélküli hálózat, melynek segítségével a játékosok WiFi-pontokon keresztül csatlakozhatnak az internetre és online játszhatnak a helyi hálózaton keresztül. Ad Hoc módban ez akár 16 közeli készülék összekapcsolódását is jelentheti.

E mellett a Wireless LAN több játék esetében további lehetőségeket is rejteget számunkra. "Az európai piacon most megjelent PlayStation Portable konzolok előnyére válik még a legutóbbi szoftverfrissítés is", magyarázta David Reeves, az SCEE elnöke. "Az európai PSP-k már az elérhető legfrissebb és legfejlettebb szoftvert tartalmazzák. Ez a program többek között egy internetböngészővel és új kodekkel bővült, így javítva a Memory Sticken tárolt videók minőségét és egyszerűsítve a webes tartalmak letöltését is."

Képek a PSP belsejéről

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)