JohnnyCage

Drótnélküli kapcsolat a Sony PSP mobil játékkonzoljaiban

A Sony közeljövőben megjelenő PlayStation Portable (PSP) mobil játékkonzolja drótnélküli hálózati funkcióval is rendelkezni fog, jelentette be Ken Kutaragi, a társaság játékkonzolokkal foglalkozó részlegének elnöke.

Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment elnöke egy Tokióban megrendezett, keddi konferencián megerősítette, hogy a PlayStation Portable (PSP) elnevezésű hordozható játékkonzol drótnélküli hálózati funkciót is tartalmazni fog. A vezető elmondása szerint a készülék alkalmas lesz drótnélküli internetezésre, ami arra utal, hogy a PSP 802.11, vagy esetleg Bluetooth vezérlőt kap.

A PSP az alapszintű PDA funkciók, mint például a szövegszerkesztő, táblázatkezelő, címjegyzék, napló, valutaváltó, és számológép, mellett zenefájlok, és videók lejátszására is alkalmas lesz, de könnyen elképzelhető, hogy még TV-t is lehet majd nézni rajta. A készülék elsősorban azoban videójátékok futtatására készült. A drótnélküli hálózati hozzáférés ugyanakkor tovább növelheti a készülék használati értékét, és lehetőséget ad az elkövetkező években várhatóan egyre népszerűbbé váló online játékra is csakúgy, mint e-mailek küldésére és fogadására. "Egyedülálló mobil készüléket szeretnénk alkotni" - mondta Kutaragi, aki szerint a PSP prototípusa a jövő évi E3 kiállításon már látható lesz, a mobil játékkonzol piaci megjelenésére pedig 2004 végén kerül sor.

A PSP legnagyobb riválisa várhatóan a Nokia NGage sorozata, illetve a Nintendo GameBoy Advance jövőbeli változata lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #9
    Jó pár helyen azt írták, hogy vetekedni fog egy PDA árával.
    Az úgy 80-130.000 forintocska.
    A GBA meg 25e alatt van, használtan meg 14-16e.
  • mad mind #4
    Az ár lesz a lényeg, mivel azért ezek inkább az utazás alatti unalom elűzésére kellenek, és arra szerintem senki nem ad ki túl sok pénzt.
  • Lacc #3
    Nemtom, én akkor is N-gage-et fogok venni.
  • versio #1