Specker Balázs

Most már Sony PSP-vel is lehet netezni

A PSP-ből márciusi indulása óta eddig mintegy 1,95 millió darab talált gazdára Észak-Amerikában. Most a vállalat egy új firmware által böngészővel is kiegészíti hordozható konzoljának szolgáltatásait.

A 2.0-s firmware frissítés után a felhasználók, az eszközbe épített Wi-Fi támogatás segítségével böngészhetnek a világhálón. A a frissítés tartalmaz egy hálózati biztonsági kiegészítést, képmegosztó segédprogramokat, valamint fejlettebb videó és audio lejátszást - olvasható a Sony sajtóközleményében. A szoftver egyenesen a PSP weboldaláról telepíthető az eszközre, vagy a PC-re való letöltést követően egy USB-porton keresztül továbbítható rá.


A PSP-t 249,99 dollárért (körülbelül 50 ezer forint) kínálják az USA-ban. Jelenleg 35 játék, 125 film, tv-műsorok, valamint videóanyagok érhetőek el a masina UMD formátumú adathordozóján. A cég ádáz küzdelmet folytat a Microsofttal és a Nintendoval a konzolpiacon, ezért fontos versenyelőny, hogy a PSP böngészője már alkalmas web-alapú e-mail szolgáltatások, valamint más honlapok elérésére is, természetesen színesben. A gép hivatalos weboldala kifejezetten a PSP böngészőjére lett szabva. Az oldalon játékokról, UMD-s filmekről található információ, valamint szoftverek és filmelőzetesek is letölthetőek ott.

A frissítés után többek között MP4 és WAV (LPCM) formátumú audiófájlok is lejátszhatók, illetve a felhasználók a vezetéknélküli kapcsolaton keresztül már fogadhatnak háttérképet, vagy fényképeket más PSP tulajdonosoktól és el is menthetik őket. "Azzal, hogy elehetővé tesszük vásárlóinknak a vezetéknélküli internetes szörfözést, valamint hogy PSP konzoljukat személyre szabhatják és új audió, videó és képformátumokhoz férhetnek hozzá és oszthatnak meg, a PSP újabb lépést tett előre, hogy kimozdítsa a digitális szórakozást az otthonokból" - mondta Andrew House, a Sony Computer Entertainmnet America vezető alelnöke a ZDNetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TasManXT #13
    csak mp4-et és csak 320*240-es felbontásban.
  • Omega #12
    avit vagy valami más video formátumot le lehet e játszani ?
  • orkenyid #11
    Hoppsz ezt elszámoltam :)
    Attól még meglehetne oldani biztos és egyszerűbb lenne beírni egy címet mint a PSP-n :)
  • asysoft #10
    "DS: 256x192 x2 (512x384)"
    Már ne haragudj, de 256*192 az vagy 512*192, vagy 256*384:) Másrészt ugye mégiscsak két rész...:)
    Érdekes lehet amúgy beírni ezzel egy hosszabb webcímet. De vészmegoldásnak jó:)
  • orkenyid #9
    De van a DS-en WiFi!
    Egyébként egész jól elfér rajta sok minden :)
    PSP: 480x272
    DS: 256x192 x2 (512x384)
    Szóval ha egybe nézzük a két LCD-t akkor nagyobb mint a PSP-é!
  • Macc #8
    Sztem is.
  • TasManXT #7
    DS és PSP maximum annyiban haonlítható össze, hogy mindkettő hendheld... :)
  • Macc #6
    DS-nek a kepernyojen nem fer el semmi...
  • Caine #5
    Szerintem a DS-nek hatalmas előnye, hogy tudod stílussal is kezelni. Egy virtuális bill. sokkal használhatóbb vele, meg böngészni is jobb. Viszont a DS-en meg nincs wi-fi ha jól tudom, azon meg netezni nem lehet ...
  • orkenyid #4
    DS-re mikor lesz ilyen? :)