Specker Balázs

Ma startolt az MSN új lakóhely szerinti keresője

Az MSN új Local Search funkciója a februárban elindított "Near Me" funkciójának kiterjesztése, melynek révén a keresni vágyók lakhelyük szerint válogathatnak a találatok között.

Mindamellett, hogy egyre nagyobb az igény a helyi közösségek szintjén kereső oldalakra, a Google és a Yahoo nagy kihívója így akarja felvenni a versenyt az online hirdetők kegyeiért is. Küllemében igencsak hasonlít a fent említett konkurenciák felületeire, tulajdonképpen teljesen követi azok felépítését. Az új béta verzió a helyi találatok mellett egy térképet is megjelenít a kérdéses területről.

"A mai keresők nem kifejezetten segítik az embereket a lakhelyükhöz köthető kérdések megválaszolásában" - nyilatkozta Erik Jorgeson, az MSN Local Search and MapPoint vezérigazgatója a TechSpot oldalán.


Nela Polachek, a The Kelsey Group webtanácsadó cég vezető alelnöke elmondta: "az embereket leginkább az frusztrálja még mindig az internettel kapcsolatban, hogy amíg könnyűszerrel megtudhatják, milyen az idő Bogotában vagy Kolumbiában, nem kapnak semmi információt például arról, hogy mi lesz a menü a helyi általános iskola menzáján". Valóban nagyon ígéretes a gondolat: ha ezután egy pizzára van szükségünk, egyből tudomást szerezhetünk a környékbeli helyekről, és a keresésnél mi állíthatjuk be, melyik körzet is érdekel minket. Mindez még csak álom, vagy már tényleg valóság?

A TechSmec utánajárt az MSN Local Search hatékonyságának. Egy általuk jól ismert Miamiban található pékséget próbáltak megtalálni az MSN segítségével, ám a keresést az éttermekre kiterjesztve sem kaptak pozitív eredményt. Úgy tűnik, az MSN Local Search még igencsak gyerekcipőben jár, egy ideig várnunk kell a csodára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pistikem1 #12
    sziasztok akinek van yahooja itt elérhetik
    [email protected]

    messengerem
    [email protected]
  • gordonmail #11
    hol lehet az MSN-hez kiegészítőket letőlteni és miért nincs msn.hu????
    óóóó Info plz!! :) [email protected]
  • FTeR #10
    jajj bocsánat, nem ide akartam
  • FTeR #9
    vigyázz! ebbe bele fognak kötni, nem IE volt az első a piacon, de a jelenlévők közűl az IE6 a legrégebbi, a piacon első netscape meg most próbálja még jobban leégetni magát ;)
  • Murdoc #8
    Szerintem ez nem olyan könnyű, hogy hip-hop csinálunk még egy ingyenes msn szolgáltatást, oszt' kalap-kabát. Ehhez bazinagy adatbázisra van szükség, amit folyamatosan frissíteni kell, etc. Ez ingyenesen nem éri meg, ami meg lesz az meg úgyis sz*r. Ha komolyan akarnak ilyet, legalább úgy kéne fejleszteni ezeket mint az autós helymeghatározó rendszereket. Azokba meg öntik a pénzt rendesen. :)
  • FTeR #7
    ez most hogy jött?
  • Pheel #6
    " Másrészről elég hülyének kell lenni ne ismerje valaki a közvetlen környékét. Minek keressek rá a szomszédos Spárra, mikor tudom itt van"
    Mondjuk most költöztél oda...
  • HuHa #5
    A volt gimim ebédlőjében komplett projectoros DVD-s 5.1-es mozi van. Szóval vannak kivételek:)) Másrészről elég hülyének kell lenni ne ismerje valaki a közvetlen környékét. Minek keressek rá a szomszédos Spárra, mikor tudom itt van?
  • Pharaoh #4
    Amíg csak amerikában működik, nekünk holt mindeg, hogy mennyire nem működik.
  • gz8 #3
    A menza nem mozi...