Gyurkity Péter

Bemutatta saját keresőjét a Microsoft

A Microsoft bejelentette saját kereső technológiáját, amely a Google népszerű keresőjéhez hasonló szolgáltatásokat nyújt, és a redmondi cég reményei szerint legalább olyan népszerű lesz, mint riválisa.

Adam Sohn, a Microsoft online csoportjának igazgatója elmondta, hogy a keresőmotor 11 nyelven elérhető, de kezdetben csak egy speciális tesztoldalon vehetjük igénybe az új szolgáltatást. Hozzátette, hogy az MSN oldal keresője is részben új technológiára támaszkodik, de a teljes változat csak a következő év elején jelenik meg - az MSN keresője tehát továbbra is nagyrészt a Yahoo motorján alapul. A szoftveróriás vezetői korábban elismerték, hogy hibát követtek el, amikor elhalasztották a saját kereső kifejlesztését, és a gyors felzárkózás érdekében 100 millió dollárt különítettek el a fejlesztésre. A Microsoft állítása szerint az új technológia révén mintegy 5 milliárd weboldal között keresgélhetünk, és a legtöbb szakember szerint a vállalat a késedelem ellenére komoly vetélytársa lehet a Google és a Yahoo hasonló szolgáltatásának.


Charlene Li, a Forrester Research elemzője elmondta, hogy a szoftveróriás keresője számos új lehetőséget nyújt a felhasználóknak, amelyek nagy segítséget jelentenek, ha például a találatok közül ki szeretnénk szűrni bizonyos márkaneveket, vagy ha a lakóhelyünkhöz közeli találatokra vagyunk elsősorban kíváncsiak. A kereső - a Google szolgáltatásához hasonlóan - az Encarta enciklopédia segítségével az egyszerűbb kérdésekre is képes válaszolni. Li szerint a Microsoft előnye, hogy rengetegen látogatják az MSN weboldalát, és a felhasználók többsége a szoftveróriás egyéb termékeit is jól ismeri.

A hírek alapján úgy tűnik, hogy a Google vezetése is hasonló véleményen van: a szoftveróriás bejelentését követően ugyanis a cég máris közleményt adott ki, amely szerint 4,3 milliárdról 8 milliárdra növekszik az internetes keresések által elérhető weboldalak száma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • OliApa #37
    A supergamezt is megtalálta . . .
  • Laci #36
    Thanks. Nos Vicual C# ingyenes változatával elJÁTSZOTTAM már kicsit de nem sokat foglalkoztam vele, úgyogy a nagy lehetőségekről még nem értesültem:) De ehhez a színvonalhoz nem tudom miért kell m$. Sőt!

    Amire ez válasz azzal azt akartam mondani hogy az m$ nélkül nem lenne ezekben a dolgokban sem valószínűleg a mostanihoz képest fejletlenebb kínálat, sőt itt is az ellenkezője valószínű ha következtetünk...na de ennyit MOST a filozofálásról, a többit máskor.:)

    Ez a topik ma kicsit úgyis húzós (volt) ha érted mire célzok:) Legközelebb ügyesebb légy!!
  • BlackRose #35
    Az msdn.microsof.com/vstudio linken megtalálhatod a Visual C# vagy a Visual ... Express ingyenes beta változatait, ezek ugyan leegyszerűsített verziók, de eljátszhatsz velük egy picit, hogy megérezt a hatalmas lehetőségeket... A fedora.redhat.com linken meg megtalálhatod a free Fedorát amelyben a fontossabb Linux fejlesztőrendszerek megvannak, a www.eclipse.org -on meg a free Eclipse érhető el, és ha érdekel hasonlítsd össze őket, ne hidj se nekem, se másnak nézd meg magad... ez a legjobb megközelítés.


  • Piscator #34
    Ne nyaljátok már a M$-t. Igen, ez a megszokott, az agressziv törtetés a pénzért, most itt a M$ van a toppon, így őt utáljuk. Nem kell védeni, de kifejezett forradalmat sem kell indítani ellene. Most már mindegy...
  • BlackRose #33
    Azt hiszem, hogy az Amigával kapcsolatban összetévesztettél valakivel - emlékezz csak vissza, volt Amigám de nagyon rövid ideig, egy haverom van aki Amiga bolond volt ezt írtam, és csak az volt kérdéses nállam, hogy az Amiga OS preemtive vagy co-operative multitaskingos volt e, amit bevallom nem tudtam, mert nem voltam sohasem Amiga guru (PC előtt volt ZX-81, ZX Spectrum, Atari 800 XL, Commodore 64, Amstrad-Schneider CPC 664, Atari ST a bírtokomban és Amiga kb. 1 hónapig). A Win & Tux logó pedig csupán azért van mert unom a két termék közötti vitatkozást, hisz egésszen jól megvannak egymás mellett. Ja és persze nállam is.

    A Visual Studioról meg ne irjál ha nem tudod miről van szó. Sajnos nagyon sajnálom, hogy Linuxos környezetben nincs legalább valami ami megközelítené... mert egyszerűen fantasztikus, és ez egyenessen kimondható a .NET-re is, a hamarossan jövő új technológiák mint pl. a Whitehorse - Team System meg a az SQL Server 2005 tökéletes integrációja a .NET-el az fényévekkel előre jár. De most persze, hogy ne legyen, hogy a Windows felé húzok, tetszik az Eclipse is, a KDevelop is jó halad, még jobban tetszik a Trolltech QT, és a GCC is jó darab, de a Visual Studio-tól azért messze vannak.
  • Axon #32
    Igazából nem teljesen értem miért is lett kitörölve az a kb. 20 beírás. Lehet, hogy elsőre nem szervesen illeszkedett bele a vitába, de maga a kereső témája ki lett vesézve, viszont a Microsoft erőszakos üzleti politikájáról valós képet kaphattunk.
    Itt volt valaki aki jól példázta a M$ stratégiáját, nevezetesen vizet prédikál és bort iszik.
    Bármilyen fejtegetésből oda lyukadt ki, hogy az M$ mindog ott legyen a választható alternatívák legelején. Úgy érzem ez a pontos megfogalmazás arra a finom agymanipulálásra amire jó példát láthattunk.
    Amikor viszont a végén teljes vereséget szenved egy ilyen "gyanus" alak, akkor "véletlenül" eltünik 20-30 beírás, amely szépen kivesézi ezt az érdekes, de korántsem egyedülálló jelenséget.
  • Laci #31
    Hopp, ez elég gyanús:) Kitöröltek itt valamit
  • Laci #30
    "...vagyok Visual Studio Beta teszter, hogy belátásom legyen a jővő technológiájába még mielőtt a masszpiac kezébe k..."
    Ez lenne a "jövő technológiája"???? Ennek a cégnek a termékei gyakorlatilag technológia VISSZAlépéseket jelentenek!!! Akkor most vagy én nem értem miről van szó, vagy ez prmaszlag(sorry)...

    "és ez sajnos így van, ezért neked is azt ajánlom, hogy ha változást akarsz akkor azt csakis úgy érheted el, hogy fejlesztessz valami jobbat"

    Igen de ÉVTIZEDEK óta létezik a bizonyos "jobb fejlesztés". Ebből kitalálható hogy aki "valami jobbat" fejleszt azt a microsoft FÉLRELÖKI. Eddig nem tűnt ez fel kb 20-30 év alatt???

    Egyébként nemazért de tényleg elég gyanús az a Win&Linux logó :) meg az hogy úgy viselkedsz mint sok más magát pártatlannak mondó ember, aki elmondja hogy nincs jobb meg rosszabb aztán a végén érdekes módon mindig a microsoft, (vagy más adott esetben a pécé) kerül ki nála győztesen.
    Ezt eddig a flame elkerülése miatt nem akartam írni, de látom ha valaki veled vitázik is abból nem feltétlenül van flame mert te visszafogott maradsz és ez viszont szerintem POZITÍV MAGATARTÁS.
    Így persze előjöttem és felbátorodtam:)
    A másik meg az hogy elismerem a tudásodat a témában, bár máshol is voltak ilyen "gyanús" megjegyzéseid.
    (hogy pl. az Amigás commentet ne is említsem, melyben leírtad hogy volt Amigád és hogy cuki gép de nem felel meg NEKED valamilyen munkára. Aztán utána ahogy a vitát folytattuk valamiért az a gyanúm támadt hogy annak ellenére h. azt írtad volt ilyen gépet még az alapvető jellemzőivel sem voltál tisztában. Nemazért mondom de tényleg... Egyébként engem is figyelmeztettek amikor arról a gépről hülyeségeket hordtam össze, de azért olyanokat mégsem...)
    Szóval feltételezem nincs harag:)
  • k0zi #29
    Nekem semmi bajom az MS-el. Mint minden cég ő is a profitmaximumra törekszik. Eszközeit, hol elfogadják, hol nem. De minden cég igy viselkedik, ha ekkora hatalma van.
    Ráhúzhatjuk ezt a "csúnya rossz cég" kifejezést bármelyik nagyhatalmú vállalatra. Mobilszolgáltatóktól kezdve az olajcégekig szinte bármire. Tökéletes verseny csak a tőzsdén van. Máshol a dzsungel törvényei érvényesülnek.
    De hát mi akartunk kapitalizmust, szóval kuss :D
  • Laci #28
    "P.S. Bill Gates egyszer azt mondta, hogy minten termék 2-3 éven belül elavul.."

    Pffff hát szerintem erről aztán Bill Géc tényleg mélyen hallgasson....
    Épp elég az övéknél jóval fejlettebb terméket nyomtak háttérbe PIACI magatartásukkal és még van képe ilyen zagyvaságokkal jönni... Persze ott olyanok jelentenek ki ehhez hasonlókat akiknek mindenhez van képük, úgyhogy nem csodálkozom.

    "Persze a verseny csak jót hoz... ezért szurkolok mindketőnek."
    Ez mind olyan szépen hangzik csak olyan versenyről van szó amelyen előre el van döntve kinek KELL győzni. És utána nincs megállás a minőség önkényes süllyesztésében. Erről szólt ez eddig is, nem tudom ez után mitől "gondolták volna meg magukat". Unják a pénzt?:)) Nem hiszem hogy le tudnának szokni róla:) -> :((

    És itt kb. ez a lényeg nem a hülye ködösítés.
    Mindamellett persze nem jelenti ez azt hogy ne remélném hogy nem így lesz és ha ez a tervük (nem tudom kb 1000szerre mi más is lehetne..) akkor az meghiúsul.

    Én is drukkolok:)