Berta Sándor

Intelligens óra a Swatchtól

A Swatch és a Microsoft cégek Smart Swatch nevű terméke többek között abban különbözik a hagyományos karóráktól, hogy a redmondi szoftveróriás MSN Direct nevű, részben fizetős szolgáltatása is elérhető vele.

A neves svájci óragyártó és a Microsoft közösen fejlesztett ki egy hétköznapinak közel sem nevezhető karórát. A most bemutatott Paparazzi-sorozat tagjai abban is különlegesek, hogy amint azt a Swatch és a Microsoft állítja: "Az órák tulajdonosa az első kézből tudhatja meg, hogy egy sztár vagy híresség éppen hol bukkan fel legközelebb." Egy Swatch Paparazzi készülékhez jár egy "Swatch meet a celebrity" nevű csomag is, amelynek a segítségével a karóra tulajdonosa egy híres személlyel való találkozót nyerhet. A lehetséges találkozók egyike lehet például Bill Gates-szel, a Microsoft társalapítójával is. Az eseményre 2005 januárjában a Consumer Electronic Show keretében kerülhet majd sor.


Nick Hayek, a Swatch vezérigazgatója, Mischa Barton modell és Bill Gates

A "Swatch meet"-en való részvételhez azonban nem feltétel egy Smart Swatch megvásárlása. A Paparazzi-óra viselőjét automatikusan ellátja különböző információkkal, így például a "Swatch City" közleményeivel, amelyekben hírek és tippek találhatók a szórakoztató-elektronika világából és az adott országok belföldi hírei, valamint regionális időjárás-jelentésekkel és -előrejelzésekkel, valamint a legfontosabb tőzsdei információkkal. Ezenkívül a karóra tulajdonosa tájékoztatást kap a Swatch news keretében a cég legújabb termékeiről, akcióiról, valamint a találka-sorsolás eredményeiről.



A Swatch Paparazzinak vízálló, újratölthető lítiumionos eleme van és két év garanciát vállal rá a svájci óragyártó. A karórából négy különböző színű változat kerül a boltokba. A felhasználóknak lehetőségük lesz személyre szabott termékeket is vásárolniuk, amelyekben például van horoszkóp is. Utóbbi szolgáltatás ára 40 dollár, míg az időpont-emlékeztető és az azonnali üzenetküldő funkciók további 60 dollárba kerülnek. Az óra ára 150 dollár és a tervek szerint eleinte csak az Egyesült Államokban lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sityi #21
    Kiegészítőnek pedig félautomata műtyúkszemet ajánlunk, már nálunk is kapható és öltöztet! :))))
  • RpPRO #20
    "például van horoszkóp is. Utóbbi szolgáltatás ára 40 dollár, míg az időpont-emlékeztető és az azonnali üzenetküldő funkciók további 60 dollárba kerülnek."

    Szuper!! Vegre dobhatom ki a telefonom! Minek is nekem, mikor az oramban is lehet emlekezteto, meg horoszkop!
  • Macc #19
    Kivancsi vagyok mikor jelennek meg a Rolex-ek M$ oprendszerrel...
  • Macc #18
    Na akkor mar a swatch is vegervenyesen gagyi lett...
  • M2 #17
    Azért a celebritik élete sem könnyű!
    Ilyen ronda órával a kezén lefényképezik és még vigyorognia is kell hozzá.
  • termi #16
    Le vannak ezek maradva otthon mar inteligens mosoport is lehet kapni. Es nem a winszar ft rajt :).
  • fapapi #15
    Jaa a csaj kezen meg valami fantaztikusan nez ki az az ora olyan SZEXIIII hmmm veszek en is egyet a csajomnak hatha nem erem at tole a csuklojat.
  • fapapi #14
    Swatch ugy nez ki hogy csodbe megy hogy ekkora baromsagokat talal ki?
    Microsoft meg a vegen a seggembe is beepit valamit......

  • DW #13
    Jaja, az intelligens kutyaszart tényleg kitalálhatnák már, mert akkor nem lépne bele az ember lépten-nyomon:) Vagy legyen inteligens kutyagumidetektoros cipő:D
  • xoraxax #12
    Jó ronda krumplik...