MTI

Az Oracle szabad utat kapott a ReTek felvásárlására

Az amerikai Oracle szoftveróriás szabad utat kapott az amerikai versenyhatóságoktól a ReTek Inc. amerikai szoftvercég felvásárlására.

Ha az SAP-val folytatott licitálási versenyből végül győztesen kerül ki, versenyhatósági akadálya már nem lesz a ReTek megszerzésének. Az elmúlt hetekben éles küzdelem bontakozott ki az amerikai Oracle és fő riválisa, a német SAP között az amerikai kiskereskedelmi szoftverszállító, a ReTek megszerzéséért. Az Oracle most - a korábbi 9 dollár után - 11,25 dollárt kínál a cég egy részvényéért, készpénzben. Az SAP csütörtökön 11 dollárra emelte februári, szintén készpénzes, 8,50 dolláros ajánlatát. Az Oracle az elmúlt napokban már felvásárolta a Retek részvényeinek mintegy 10 százalékát, 5,5 millió részvényt. A részvényesek most az SAP részéről még az ajánlat emelésére várnak.

A Minneapolisból irányított Retek integrált kiskereskedelmialkalmazáscsomagját és megoldásait a világ 20 országában használják. Az 525 főt foglalkoztató vállalat 174,2 millió dolláros árbevételről és 8,2 millió dolláros adózott erdeményről számolt be 2004-ben. A ReTek Atlantában, Londonban és Melbourne-ben tart fenn irodákat. Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója. Jelenleg 120 ország több mint 26 150 vállalata mintegy 88 700 telepített példányt futtat az SAP szoftvereiből - a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott megoldásoktól a globális szervezetek működését átfogó alkalmazáscsomagokig. Az Oracle a szoftver adatbázisok világelső szállítója, a cégesszoftverek terén a második az SAP után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!