Menedzsment Fórum

Éles harcot jósolnak az SAP és az Oracle között

Úgy tűnik, a világ két legnagyobb üzleti alkalmazásokat fejlesztő vállalkozása kíméletlen piaci harc elé néz. Mind a piacvezető SAP, mind az Oracle arra készül, hogy legfőbb konkurense rovására erősítse pozícióit.

Az Oracle elnöke nem sokat köntörfalazott a napokban, amikor vállalata terveivel kapcsolatban kérdezték. A vezető szerint a közelmúltban végrehajtott PeopleSoft akvizíció megnyitotta az utat, hogy megelőzzék a világ első számú vállalati szoftvergyártóját, az SAP-t.

Ugyan jelenleg az SAP globális piaci részesedése 18 százalék, míg az Oracle részesedése a PeopleSoft felvásárlás után is csak 12 százalék, ám az amerikai cég szerint a most megszerzett ERP-rendszereket fejlesztő társaságok (a PeopleSoft mellett az általa korábban megvásárolt JD Edwards) kedvező lehetőségekkel kecsegtetnek. Az Oracle szerint ugyanis hiába erősek a legnagyobb vállalatok körében az SAP pozíciói pénzügyi szoftvereket tekintve, ezen cégek jelentős részénél más alkalmazásokkal - például humánerőforrás-szoftverekkel - ők is jelen vannak.

Úgy tűnik, az SAP nem híve a sajtón keresztüli üzengetésnek, ezt jelzi a cég szóvivőjének megnyilatkozása is: "Nem fűzünk kommentárt versenytársaink üzleti stratégiájához" - nyugtázta a történéseket Markus Berner. Ez persze nem jelenti azt, hogy a németek ölbe tett kézzel várakoznának. A napokban jelentették ugyanis be, hogy átfogó kínálattal és megoldásokkal próbálják a PeopleSoft és a JD Edwards (JDE) alkalmazásokat használó vállalatokat magukhoz csábítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!