CW Számítástechnika

Az Oracle kiütötte az SAP-t a ReTekért folyó harcban

Tegnap az Oracle bejelentette, hogy szerződést írt alá a ReTek Inc. megvásárlásáról.

A szoftvercég a licitálás során kiütötte legnagyobb riválisát, az SAP-t, amely elállt a felvásárlási ajánlatától. Az Oracle végül részvényenként 11,25 dollárért, azaz összesen mintegy 670 millió dollárért kebelezheti be a ReTeket. A világszerte 500 főt foglalkoztató, minneapolisi központú ReTek kiskereskedelmi szoftvermegoldások szállítására szakosodott és olyan neves ügyfelei vannak, mint a Gap és a Best Buy.

Az Oracle-vezető szerint a kiskereskedelmi szekor még óriási lehetőségeket hordoz a szoftvergyártók számára és a vállalat számára stratégiai fontosságú a ReTek megszerzése, amivel jó pozíciókat harcolhat ki magának a további terjeszkedéshez. "Észak-Amerikában az Oracle vezeti az üzleti alkalmazások piacát és célunk, hogy tovább növeljük előnyünket" - mondta Larry Ellison, a társaság elnök-vezérigazgatója. "Az Oracle és a ReTek összeolvadása fontos lépés ebbe az irányba, mivel jelentősen erősíti pozíciónkat a kiskereskedelmi szegmensben."

Az Oracle és a ReTek már évek óta partnerek és a ReTek ügyfeleinek 80 százaléka Oracle-ügyfél is. "Ami a legfontosabb, mindkettőnk szerint a Java nyelven írt, ipari szabványokra épülő alkalmazásokban látjuk a jövőt, nem úgy, mint az SAP" - írta a ReTek igazgatótanácsának írt levelében Ellison.

Az Oracle és a ReTek már korábban is tárgyaltak egy lehetséges fúzióról, azonban az Oracle végül elállt az ügylettől, hogy erőforrásait a PeopleSoft megszerzésére összpontosítsa. Az SAP március elején jelentette be a ReTek felvásárlását, a német cég részvényenként 8,50 dollárt kínált a vállalatért. Nem sokkal később az Oracle is benyújtott egy 9 dolláros ajánlatot, majd ismét az SAP következett, aki 11 dollárra emelte a tétet. Végül az Oracle 11,25 dolláros részvényenkénti ajánlatával "elvitte a boltot". A hoppon maradt SAP-nak 25 millió dollár bánatpénzt is fizetnie kell a ReTeknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #2
    670 millió egy 500 fős cégérT?
  • Mike at home #1
    drukkolok az Oracle-nek!