Rónai György

Zeneorientált Motorola mobilok

A Motorola az E3 Music Summit rendezvény keretében Miami Beachen az MTV tartalomszolgáltatásával együtt mutatta be új mobiltelefonjait. A cég szerint mindegyik mobil készülék a zenei élményt hivatott maximálisan kiszolgálni.

A Motorola E398 3D sztereó hangszórókkal, az E680 RealPlayer és MPEG4 videó lejátszással, míg a C650 a MotoMixer szoftverrel és MP3 csengőhangokkal érkezik. Az új készülékek minden téren újat nyújtanak, ami a zenei szolgáltatásokat illeti, a játékoktól kezdve az MP3 zenékig.


E398

Az E398-ban van integrált MP3 lejátszó, SanDisk T-Flash memóriakártya bővítő hely és dupla, 16mm-es 3D sztereó surround hangszóró. A vibrációs szenzor technológiával pedig a telefon fényei a dallamokra és a játékokban is tudnak villogni. A készülék kamerája még vakuval is rendelkezik, valamint a Bluetooth kapcsolatra is képes.


E680

A Linuxos E680-ban ugyancsak surround hangszórók vannak, ráadásul Real Player is került bele. Kijelzője 340 x 320 pixeles TFT. Ugyanúgy képes SD kártyát fogadni, amely segítségével akár 1 GB zenét vagy videót tárolhatunk. Ezeket az adatokat később GPRS, illetve Bluetooth kapcsolaton át, vagy az USB kábelt használva továbbíthatjuk. A telefon már komolyabb játékok futtatására is képes, a nyolc irányú navigációs gomb, a 3D grafika és a J2ME támogatása révén.


C650

Végül, de nem utolsósorban a C650-ről ejtünk pár szót, mely inkább a stílusos megjelenésű telefonok közé tartozik, MP3 csengőhangokkal, VGA felbontású kamerával, 4x digitális zoommal, és 16 bites színmélységű kijelzővel rendelkezik. Lejátszhatunk rajta MPEG4 videókat, és támogatja a J2ME és az MMS technológiákat is. A felhasználók letölthetnek rá háttereket, képernyővédőket, csengőhangokat, játékokat és alkalmazásokat is. A MotoMixer segítségével pedig akár saját dallamokat is mixelhetünk. A bejövő hívásokhoz egyénenként fűzhetünk képeket, és ez a készülék is támogatja a ritmusra villódzó, epilepsziás rohamokat előidéző fényeffektusokat.

A Motorola C650 és az E398 várhatóan 2004 tavaszán jelenik meg, míg az E680 csak valamikor a második félév folyamán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #4
    valamivel el kell adni a terméket, ez marketingeseknek jól reklámozható fogalom

    egyébként ezek engem a sony ericsson telcsikre emlékeztetnek, p800asra meg a t310esre
  • Gabesz89 #1
    Marha jók lesznek a Motorolák. Nagyon kezdemek beindulni. Kíváncsi leszek majd az áraikra.