JohnnyCage

A Motorola nem tud elegendő kamera-mobilt szállítani karácsonyra

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója várhatóan jelentős késéssel fogja csak tudni leszállítani két digitális kamerával szerelt mobiltelefon modelljét, ezért a készülékek már nem jelenhetnek meg a karácsonyi vásárlószezon vége előtt.

Mindezt a társaság egyik legnagyobb megrendelője, az amerikai Verizon Communications jelentette be pénteken. Az ok a társaság szerint az a jelentős nézeteltérés, amely a Motorola igazgatósági tagjai között alakult ki a közelmúltban, és amely Christopher Galvin elnök-vezérigazgatót is lemondásra késztette a napokban.

A Verizon Communications, és Vodafone Group cégek közösvállalkozásaként működő Verizon Wireless mobilszolgáltató a társaság közleménye szerint két új kamera-mobil típust rendelt meg a Motorolától az eladások szempontjából kritikus karácsonyi szezonra, de a Motorola csak a jövő év első negyedében tudja leszállítani a telefonokat.


"Egyszerűen nem lesz egy integrált kamerás mobiljuk a negyedik negyedévre" - mondta Jim Gerace, a Verizon Wireless szóvivője.
A mostani késlekedés várhatóan óriási bevételkiesést fog jelenteni a gyártó számára, amely bár továbbra is a második helyen áll a finn Nokia mögött, piaci részesedése az utóbbi időben folyamatosan csökken.

A Motorolát a közelmúltban már számos kritika érte egyes mobiltelefon modellek elkésett kiadása miatt, a társaság vezetői azonban megígérték, hogy ilyen többet nem fordul elő. A gyártó egy júliusi konferencián közölte, hogy az utóbbi időben szárnyaló kamera-mobil szegmensben az év utolsó negyedében a társaságnak is lesz elérhető modellje.

Egyes elemzők egyébként éppen azzal magyarázzák a Motorola mobilpiaci gyengélkedését, hogy a társaság jelentősen elmaradt riválisaitól a digitális kamerával szerelt modellek terén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Herds #2
    decsúnya ez a nő a képen :))) (nő az egyáltalán? :) )