Rónai György

ATI chip az új Motorola mobiltelefonokban

A Motorola az ATI IMAGEON 2250 nevezetű multimédiás processzorát választotta a legújabb mobiltelefonjaiba. Ezek a chipek társprocesszorként működnek majd a mobilokban és kézi gépekben.

A Motorola V300, V500 és V600 mobilok lesznek az első ezzel a chippel készülő telefonok. A cég ezen döntése mérföldkő az ATI számára a mobiltelefon piacon. Az IMAGEON chip segítségével sokkal jobb grafikai, és multimédiás teljesítményt lehet elérni, és mindezt egy energiatakarékos architektúra mellett. A chip hardveresen támogatja a beépített digitális kamerát, és akár 15 FPS sebességű mozgóképrögzítést tesz lehetővé a mobil készülékekkel.


További előnyös funkciói közé tartozik az elektronikus nézetbeállítás, valamint az azonnali JPEG kódolása a felvett képeknek. A mozgó és állóképekhez ezenkívül közvetlenül a mobilon JPEG és MPEG-4 dekódolást is használhatunk. A Motorola szerint ezek a technolgóiák kulcsfontosságúak az MMS technológia elterjedéséhez és fejlődéséhez. Az integrált buffer memórián és az LCD-vezérlőn kívül az IMAGEON 2250 sok esetben át tud vállalni alapfeladatokat is a mobil készülék fő processzorától, ezzel még energiatakarékosabb üzemmódokat elérve.

"Az ATI és a Motorola mind vezető résztvevői a saját piaci területüknek" mondta el David Orton, az ATI Technologies elnöke. "Ez az együttműködés lehetővé teszi mindkét cég számára, hogy egymás piaci előnyeit is kihasználva, mind újabb, és modernebb eszközökkel jelenjenek meg."

Az IDC analízisei szerint a mobiltelefon piac 2005-ben több mint 548 millió darab készüléket leszállítása várható, és ebből több mint 343 milliót szerelnek színes kijelzővel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!