Rónai György

A Motorola bejelentette az A1000 és E1000 3G telefonjait

A Motorola az üzletembereknek a Symbian OS alapú, kamerás A1000 készülékét ajánlja, míg az E1000 egy saját operációs rendszerükre épülő, főleg szórakoztató jellegű tudással, és kiegészítőkkel ellátott 3G eszköz.

A GSM/GPRS és WCDMA kompatibilis A1000 a Symbian OS 7.0-ra épül, és 208x320 pixeles felbontású színes TFT kijelzője van. Az integrált 1,2 megapixeles, 4x digitális zoomos fényképezővel pedig akár videókat is rögzíthetünk. Ha szöveges, vagy képi kommunikációra kerül sor, akkor az A1000 támogatja a kétirányú videokonferenciát (Point to Point Video), valamint az internetről lejátszott, vagy simán felvett/visszajátszott MP3 és MPEG4 formátumokat, csakúgy, mint az SMS, MMS, és e-mail (IMAP4, POP3) szolgáltatásokat. A böngészést az Opera Software féle Small Screen Rendering technológia könnyíti meg, a Picsel Document Viewer pedig a Microsoft Office és PDF állományokat tudja megjeleníteni.

A szokásos PIM (Personal Information Management) funkciók, úgymint a naptár, névjegyalbum, feljegyzések is jelen vannak, a PC-vel való szinkronizálásukat pedig a SyncML (OTA) program valósítja meg szoftveres szinten. A hardveres kommunikáció USB vagy Bluetooth segítségével történhet, valamint helymeghatározó szolgáltatásként az A-GPS támogatás is jelen van, a távoli elérést pedig a VPN (Virtual Privat Networking) szolgáltatás segíti.

Az A1000-ben 24 MB integrált memória van, a bővítő kártyákat pedig a Triflash-R technológiával képes fogadni. A személyreszabhatóságot a J2ME biztosítja, amely segítségével letölthető képeket, videókat, zenéket, csengőhangokat, háttérképeket, és alkalmazásokat is támogat a telefon.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Motorola A1000 - klikk a képre a nagyításhoz

A szórakoztató jellegű E1000-ben egy QVGA kijelző lesz, amely a Motorola szerint 262 ezer szín rendkívül élénk megjelenítésére képes. Ez az eszköz a kikapcsolódásra és a szórakoztatásra koncentrál, és így támogatja például a Real Networks videófolyam lejátszást és a játékokat is. A 8x zoommal ellátott 1,2 megapixeles kamera mellett a készülék már támogatja a walkie-talkie funkciót és MP3-lejátszó is került bele. A kommunikációt ebben is a Bluetooth és az USB csatlakozó, valamint az MMS teszi lehetővé, amelyeken keresztül képeket oszthatunk meg, vagy küldhetünk el másoknak. Ezenkívül az A1000-hez hasonlóan ebben is lesz A-GPS helymeghatározó rendszer.

Mindkét készülék valamikor a második félévben jelenik meg, szolgáltatótól függő árakon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irlindy #6
    nekem e1000-m van
  • peat0 #4
    a felső meg siemens a sx1... micsoda kreativitás, bár attól még hozzámvághatnak egy-kettőt
  • Darth Sith #1
    ennek az A1000 -res nek külsőre enyhe nokia7650 beütése van... :) amúgy nekem tetszik. 1.2MEgapixel, 4xeres zoom egy telcsiben, elgé jó. :)