Rónai György

Megjelent a Motorola A925

Az A920 utódjaként az új készülék már támogatja a 3G szolgáltatásokat és Symbian OS alapokon nyugvó UIQ PDA funkciókkal is fel van szerelve. A UIQ platform már ismerős lehet a Sony Ericsson P800 és P900 készülékekből.

Külső megjelenésében a telefon nagyon hasonlít az elődjére, azonban ez már fekete-ezüst színeket, valamint áttervezett gombokat is kapott. Az UMTS 3G hálózat támogatása mellett természetesen 900/1800/1900 MHz GSM/GPRS működésre képes, és egy 208 x 320 pixeles 16 bites TFT érintőképernyője van. A 148 x 60 x 24 mm-es telefon 210 grammot nyom.

A bővíthetőség kedvéért a Motorla beépített egy SD/MMC kártya slotot, hogy a belső 8 MB memóriát szükség esetén kiegészíthessük. A telefont egy 850 mAh lítium-ion akkumulátor látja el energiával, ami másfél órás beszélgetési időt tesz lehetővé. A a beépített VGA kamera forgatható lencséjének köszönhetően mind a felhasználóról, mind a másik oldalról készíthetünk képet, vagy akár mozgóképet is.

Az elődjétől eltérően az A925 már Bluetooth támogatással is rendelkezik, és infravörös kapcsolatra is van lehetőség. A Java és SyncML támogatás mellett van benne WAP 2.0 böngésző, email kliens, MP3 és MPEG videó lejátszó. Az SMS-en kívül EMS-t és MMS-t is támogat, valamint beépített hangszórójával természetesen polifonikus csengőhangokat is le tud játszani.

Végül de nem utolsó sorban, az A925-ös még GPS helymeghatározó rendszerrel is rendelkezik, azonban hogy ez különbözik-e az A920-ban megismerttől, arról egyelőre nincs információ. Az A925 rövid időn belül először Ausztráliában lesz elérhető, nagyjából 768 dolláros áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)