JohnnyCage

Szövetséget kötött a Microsoft és a Motorola

A szoftveróriás Microsoft szövetséget kötött a világ második legnagyobb mobiltelefon gyártójával, amelynek keretében a két társaság közösen fog fejleszteni, illetve népszerűsíteni intelligens mobiltelefonokat, és PDA kéziszámítógépeket.

A megállapodás értelmében a két cég összefog az intelligens mobiltelefonok piacán, és közösen fejleszti ki a Windows Mobile 2003 for Smartphones operációs rendszerre épülő mobilkészülékeket, illetve a mobil adatátviteli képességekkel rendelkező PDA kéziszámítógépeket. Az első Windows Mobile alapú Motorola mobiltelefon októberben jelenik meg Ázsiában, amelyet még az idei év vége előtt az amerikai kiadás követ.

Az MPx200 egy szétnyitható kialakítású mobil, amelyet az Egyesült Államokban először az AT&T Wireless, Európában pedig az Orange mobilszolgáltató fog forgalmazni. A készülék a Windows Mobile operációs rendszer mellett olyan Microsoft alkalmazásokat fog tartalmazni, mint az Outlook e-mail kliens, az MSN azonnali üzenetküldő szoftver, az Internet Explorer webböngésző, és a Windows Media Player médialejátszó. A Motorola új intelligens mobiltelefonjának ára egyelőre nem ismert, de várhatóan 400 dollár fölött lesz.


- Ez a szövetség rendkívül fontos a szoftveróriás számára, mivel a Motorola az első élvonalbeli mobilgyártó, amely alkalmazza a Microsoft Windows Mobile operációs rendszerét - mondta Tim Bajarin, a Creative Strategies tanácsadó cég elnöke hozzátéve, hogy a Microsoft alapú mobiltelefonok kedvező fogadtatást kaptak a piacon, különösképpen Nagy-Britanniában.

A Motorola MPx200 memóriája az úgynevezett SD memóriakártyával bővíthető, amelynek kapacitása akár 1 Gbyte is lehet, így hartártalan lehetőséget nyújt irodai és szórakoztató alkalmazások használatára. Továbbá különféle programokat és szoftvereket tölthetnek le és telepíthetnek telefonjukra akár vezetéknélküli, akár USB kapcsolaton keresztül. A felhasználók a Pocket Internet Explorer segítségével böngészhetnek az Interneten, zeneszámokat tölthetnek és játszhatnak le, videóklippeket nézhetnek a Windows Media Player-rel. A Motorola MPx200 felhasználói, a mobil szolgáltatók és a stratégiai partnerek több mint 7 millió Windows fejlesztő innovatív megoldásait élvezhetik.

"Olyan megoldások fejlesztése mellett köteleztük el magunkat, amelyek elősegítik partnercégeink fejlődését, és lehetővé teszik, hogy privát felhasználóink is közelebb kerüljenek szakmai és személyes céljaik eléréséhez." - mondta Tom Lynch, a Motorola mobil üzletágának elnöke. "A Motorola MPx200 a Windows Mobile szoftverével együtt új lendületet adott a rádiófrekvenciás kutatásainknak, a formatervezési tapasztalatunkon és a vezetéknélküli technológiánkon alapuló termékfejlesztésnek. Ez az együttműködés remekül kiegészíti az eddigi szoftvereinket és alkalmazásainkat, mobil szolgáltatóink, fejlesztőink és vevőink számára felépített "ökoszisztémánkat".

"A Motorolával kötött együttműködés komoly siker a Windows Mobile platform számára, és nagy előrelépés az ügyfelek, szolgáltatók és fejlesztők felé." - mondta Pieter Knook, a Microsoft mobil és beépített technológiákért felelős igazgató-helyettese. "A Motorola kiemelkedő hardver fejlesztései és a Microsoft szoftver szakértelme lehetővé teszi az MPx200 felhasználóinak, hogy a számukra fontos információval és emberekkel akkor és ott kapcsolódjanak össze, ahol és amikor csak akarnak." A Microsoft szoftvere a harmadik smartphone operációs rendszer a piacon a Symbian, illetve Palm cégek saját megoldásai után. Bár ezen utóbbi változatok már a második, harmadik generációjuknál tartanak, a korábbi változatokat csak egy szűk felhasználói kör alkalmazta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Demon Eyes Kyo #16
    Ez egy kibaszott ronda telefon kicsi :)
  • Bonewerkz #10
    ezert adta el a symbian reszesedeset (LSD: elozo cikk) tiszta sor volt ez, +mondtam en elore.... aztan majd (magyarorszagon a tavoli jovoben) az UMTS halo forgalmanak nagy reszet a spam, a virusok, es a DoS tamadasok teszik ki.... mi meg fizethetjuk a nagy teloszamlat, na kosz, nem kerek ebbol, inkabb nokia rulz:))
  • Munch #9
    Ezzel telefonálni is lehet majd?
  • mikike #8
    látom nem értetek a telefonokhoz
    akkor elmondanám nektek, hogy a Motorola telefonok a legmegbízhatóbbak, nincs szükségük szoftverfrissítésre

    épp emiatt tartom én is érdekesnek ezt a fúziót, mivel a MicroSoft termékek viszont nem a megbízhatóságukról híresek

    mi lesz ebből?
  • b #5
    ennek alighanem fúzió vagy felvásárlás lesz a vége.