Franczy

Gates újfent megosztotta vízióit

Az IIT (Indian Institute of Technology) alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Bill Gates beszédében újfent megosztotta a hallgatósággal a jövővel kapcsolatos vízióit.

Egy olyan digitális évtizedben élünk, mely évtized végére az élet lényegében összes területére be fognak törni a különböző digitális technológiák - mondta a Microsoft vezető szoftvertervezője és egyben egykori alapítója.

Gates előadásában utalt arra, hogy az emberek úgynevezett digitális tevékenységei 2000-ben, illetve még napjainkban is viszonylag marginálisnak nevezhetők, vagyis a felhasználók általában csak olyan tevékenységeiket helyezik digitális alapokra, mint például a jegyzetkészítés, a fényképezés, vagy a zeneszerkesztés. Gates meglátása szerint a digitális technológiák mindeddig csak az élet néhány területére voltak képesek betörni, azonban minden jel arra mutat, hogy az elkövetkezendő években esedékes technológiai fejlődést követően az évtized végére már szinte mindent uralni fog a digitális világ.

A Microsoft első embere ezen a rendezvényen is bemutatta azon újgenerációs karórákat, melyeket először a január elején megrendezett CES (Consumer Electronics Show) szakkiállítás keretein belül lehetett látni, és amely órák elsősorban arról ismerszenek meg, hogy használójuknak folyamatosan friss hírekkel, sport eredményekkel, közlekedési információkkal, időjárás jelentéssel szolgálnak. Gates szerint az ilyen és ehhez hasonló "smart", vagyis okos, intelligens eszközök rövid időn belül teljesen hétköznapi dolgokká fognak válni, ugyanúgy, ahogy a különböző kézírásfelismerésre, illetve hangfelismerésre alkalmas berendezések.

Gates beszédében hangsúlyozta, hogy a jövőben minden korábbinál nagyobb jelentőséggel fognak bírni a különböző eszközök közötti kommunikációs technológiák, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy a felhasználók azonosítására jelenleg széles körben használatos jelszavas módszerek várhatóan nem lesznek hosszú életűek. A jelenlegi jelszavas azonosítási rendszerek véleményem szerint egyszerűen alkalmatlanok feladataik ellátására, és nagy jövőt jósolok az ezen rendszerek felváltására hivatott biometrikus technológiáknak - mondta Gates.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #16
    Ms. Melinda, do you agree the terms of the wedding license or want to quit the setup program?
  • Mice #15
    "smart" órák. Hát igen, az idézőjelet tényleg ki kell rakni. Valamelyik szakkiállításon (talán a cebiten) magyarázta el a szatyorfejü, hogy szándékosan kevesebb információt közöl az óra. "mindig annyi infót, amennyire a felhasználónak is szüksége van". Ja, persze. Néha nem ártana a felhasználót is megkérdezni. Ehhez hasonló dolog is a NyúTévé kettes textje is. Ki a fene bír olyan lassan olvasni?
  • Mice #14
    "vagyis a felhasználók általában csak olyan tevékenységeiket helyezik digitális alapokra, mint például a jegyzetkészítés, a fényképezés, vagy a zeneszerkesztés"
    Az ilyen barom megállapítások miatt van így lebutítva az Xp. Azt hiszik mindegyik sík, amelyik eléül és ezért minden 98-ban könnyen beállítható dolgot az Xp-ben varázsolni kell.
    Még egy normális keresést se lehet a bugyuta kérdezgetései nélkül lefuttatni.
  • fluga #12
    há nem tom én nem röhögök rajta mer geci sok pénze van. inkább tisztelem valahol, mert nem semmi, amit elért. igaz egy kurva agresszív cégnek a vezetője, de nost őszintén melyik cég nem aggresszív? és akinek nem az "ölébe hullott" hanem megkereste (mint billyboy), az utána sem tud a seggén üldögélni, hajtja tovább az az erő, ami eljutatta erre a szintre.
  • Tompi #11
    Aki meg terjeszkedik, az masokat tesz tonkre...
  • Laalee #9
    asszem en is vallalnam 40 millard dollarert hogy rajtam rohogjenek :D
  • varia #4
    en is, de azon is el kell gondolkozni, hogy ezzel a trefas fejjel es nyalas dumaval megkopasztotta a vilagot....
  • crx #3
    De én is hasonloan nem tudom mi vices ebben az emberben de mindig nevetek mikor meglátom valahol a tv ben vagy valamejik ujság hasábjai között.
  • Lazarus #1
    Ebben a jelszavas dologban legalább igaza van