Franczy

Folynak az Internet2 tesztjei

Miután Pinchas Zuckerman, az Ottawai Nemzeti Művészeti Központ zenekarának zenei igazgatója az egyik próba alkalmával meghallgatta a zenekar egyik tagjának, Wu Jie-nek a hegedűelőadását, arra lett figyelmes, hogy a tanítványnak lenne még mit csiszolnia az előadásán, így a mester megmutatta Jie-nek, hogy mit kellene máshogy tennie ahhoz, hogy a zene úgy szóljon, ahogy kell.

"És akkor mi van?" - kérdezhetnétek joggal. A fent említett történet pikantériája abban rejlik, hogy míg a mester Ottawában volt az említett jelenet alatt, addig a tanítványa New Yorkban tartózkodott, a kettejük közötti zavartalan kommunikációs kapcsolatért pedig nem más, mint az Internet2 volt a felelős. Az ebben az érdekes, zenei témájú kísérletben részt vett alanyok állítása szerint az Internet2 révén az egymástól elég komoly távolságra elhelyezkedő két pont között a zene szinte semmit sem vesztett minőségéből, ráadásul a közvetített mozgókép sem akadozott egy pillanatra sem, talán egyedül a minimális mértékű késleltetés zavarta egy kicsit a mester és tanítványa munkáját.


Az Internet2 projektet 1996-ban nagyvállalatok, egyetemek és a kutatási és fejlesztési munkálatokban érdekelt nonprofit szervezetek indították el, és arra hivatott, hogy kialakítson egy olyan, minden eddiginél nagyobb sávszélességet biztosító nemzetközi számítógépes hálózatot, melyet idővel minden felhasználó örömmel fogad majd.

A projekt vezetői elmondták, hogy az Internet2 nyújtotta lehetőségeket manapság leginkább az internetes audiovizuális szolgáltatások használják ki, hiszen az Internet2 révén lényegében el is lehet felejteni az általában kritikán aluli kép- és hangminőségű állományokat, vagy élő közvetítéseket.

"Az Internet2 segítségével a valós kép- és hanganyagot lehet eljuttatni egyik helyről a másikra, vagyis nyugodtan el lehet felejteni a szemcsés képeket és a zörejes hangokat" - nyilatkozta Brian Shepard professzor, a most lezajlott zenei kísérlet egyik vezetője.

Az Internet2 projektben többek közt olyan nagy cégek is érdekeltek, mint például a Qwest Communications, a Cisco Systems, a Microsoft, az Intel, vagy a Lucent Technologies, és a legfrissebb híradások szerint ezen cégek a világméretű gazdasági nehézségek ellenére a jövőben is nagyon határozottan kiállnak majd az Internet2 mellett, mellyel a felhasználók a jelenlegi dial-up modemes internetelérésekhez képest akár 155 ezerszer (!) nagyobb sávszélességet kaphatnak majd valamikor a jövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bradock #23
    Mennyi lesz a tarifa?
  • Szilasz #21
    Nem'tom. Én részemről beérném egy mezei 75 Ohmos koaxon szaladgáló pár száz kilobites kapcsolattal. Az egyszerű felhasználónak minek a Megabites sávszélesség? Kihasználná? Kötve hiszem. Jó igaz, ha feltételezzük, hogy a másik gépnek is ehez hasonló kapcsolata van akkor jó gyorsan csorogna a DivX-es film. Mondjuk 5 perc alatt lent lenne. Egyébkét meg egy óra sacra. Szerintem ez egy full-24 órás non-dial szolgáltatásnál "elhanyaglható" tényező. Ígyhát terjedjen csak a Klábel-net, no meg az ÁDÉESL....
  • item #20
    hehe... kéne nekem is egy ilyen kapcsolat ! A matáv meg elmehet a búsba az összes szolgáltatásával ! ( 56K )
  • CAD #14
    Duke megelozott irasaval, pontosan errol van szo. Internet ketto hiaba fog tudni nemtom hanyszor nagyobb elerest... ha bevezetem kis lakasomba az optikai kabelt, akkor nekem is jo lesz a savszelesegem, a hangsuly ott van, hogy jot de olcson... a mai netre sokminden jellemzo, de ez NEM!
  • Coust3au #12
    Malacka te rendkívül okos felnőtt ember vagy... :) már régen is az voltál... :))))))
  • Mr_Rob #2
    És mindez mennyibe fog keülni???