Mikeyy

Európa példát mutat az internet fejlesztésében

Amerikának Európa példáját kéne követnie és anyagi ösztönzéssel kellene segítenie az internet fejlődéséhez elengedhetetlen új szabványok széles körben történő elterjesztését.

Egy európai csoport - egy új, 2005-ben bevezetendő nagy teljesítményű internetszabvány zökkenőmentes bevezetésének különböző módjait tanulmányozza - felülvizsgálja a költségek elosztását az adóktól kezdve, és teszteli az új hálózatot, illetve annak leendő piacát. "Reméljük, hogy ugyanez meg fog történni Kanadában és az Egyesült Államokban is. Úgy gondoljuk, hogy Európa egy jó modell lehet az ilyen nagy országok számára, így könnyebben tudnak majd kezdeményezéseket indítani az új hálózati struktúra kiépítésére" - nyilatkozta Latif Ladid - az IPv6 Fórum elnöke - egy Ottawa-ban tartott összejövetelen.

Az IPv6 (Internet Protocol version 6 - az internet protokoll 6. változata) támogatói szerint globális nyomásra van szükség az új technológia fejlődéséhez, amely már végtelen számú webes címet támogat. A jelenlegi IPv4 szabvány használatával 2002-re elfogynak a szabad címek, ami hatalmas torlódásokat okozhat a weben. IP címre szüksége van az internetre kapcsolódó eszközöknek, és létfontosságú dolog a harmadik generációs mobil hálózatok sikerében, amelyeket jelenleg Európában és Ázsiában fejlesztenek.

Az európai csoport - amely jelentését decemberben fogja leadni - valószínűleg azt javasolja majd, hogy a költségeket osszák fel a publikus és a privát szektor között. Az egész világon hasonló hozzáállásra lehet majd számítani Ladid szerint. "Minden országnak tennie kell majd valamit. A v6 telepítése nem lesz gyerekjáték, ez egy hatalmas és elkerülhetetlen feladat, nem lehet egyszerűen csak figyelmen kívül hagyni" - nyilatkozta.

Az elemzők szerint az észak amerikai telekommunikációs cégek nem nagyon ösztönzik az új technológiára történő váltást, hiszen vásárlóik nem igénylik a költséges felújítást. Észak Amerika még évekre van a harmadik generációs hálózatok telepítésétől - amelyek már folyamatos internet kapcsolatot biztosítanak - pedig a világ IP címeinek 74 százaléka az ő ellenőrzésük alatt van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #2
    Egyetertek, es remenykedek! IPv6 rlz! (mar csak azert is mert igy van normalis revers dnsem ircen :)))