JohnnyCage

Az Apple ultramodern Cube PC-je antik darabbá vált

[CNet] Az Apple Computer kedden véglegesítette azon döntését, miszerint a társaság kivonja az ultramodern Cube számítógép-sorozatot a forgalomból.

A stílusos PC-iről ismert Apple Computer Inc. egy évvel ezelőtt, a tavaly júliusi, New York-i MacWorld Expo-n mutatta be a Power Mac G4 Cube sorozatot, amelyet a társaság nagy reményekkel indított hódító útjára. Az Apple reményeiből a Cube-nak azonban nemsokat sikerült megvalósítani, már a kiadást követő hónapokban látható volt, hogy a kocka formájú számítógép nem fog nagy népszerűségnek örvendeni. Az eladási mutatók ugyanis messze a várakozások alatt maradtak.
Az Apple Computer hivatalos közleménye szerint a cég leállította a Cube gyártását, mindazonáltal van némi remény arra, hogy a modell a későbbiekben egy felújított változat formájában ismét piacra kerüljön. Az Apple egyelőre azonban nem tervez ilyesmit.

A Power Mac G4 Cube már jóideje eltűnt az Apple termékpalettájáról, ami különféle spekulációkhoz vezetett a 8 colos (20 cm) kocka alakú számítógép sorsát illetően. "A Cube tulajdonosok szeretik számítógépüket, de a legtöbb felhasználó inkább az erőteljes Power Mac G4 minitornyainkat választotta helyette" - mondta Phil Schiller, az Apple ügyvezető elnöke egy nyilatkozatában.

Az idei év első negyedében az Apple mindössze 12 ezer Cube számítógépet értékesített, jóval kevesebbet, mint az azt megelőző negyedévben, pedig a társaság terveiben a megelőző negyedév 29 ezer darabjának a háromszorosa szerepelt. Az Arizona Macintosh Users Group egyik technikusa szerint a Cube egy "jó ötlet rosszul kivitelezve". A számítógép többféle konstrukciós hibában szenvedett, amelyek közül talán a legjelentősebb az érintése működő, gyakran túlmelegedő főkapcsoló, amellyel rengeteg probléma volt.

Az Apple Computer egyik képviselője elmondta, a társaság továbbra is biztosítani fog technikai támogatást a Cube számítógépekhez, ahogy ezt a többi forgalomból kivont számítógép esetében is tette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Andor PaPa #12
  ixyon! Abban igazad van, hogy mit jelent a PC. De azt is vedd figyelembe, hogy a szaknyelv és az átlagemberek nyelvezete is mennyit változott. Ma már a PC szót legtöbbször kizárólag az IBM kompatibilis cuccokra mondják.

  Például a király szó uralkodót jelent, de a primitív fiatalok általában pl. egy lemez bemutatásakor általában nem uralkodónak tekintik a darabot, hanem nagyon jó műnek.

  Vagyis rövidebben: a PC-t használjuk az IBM comp. dolgokra, a Mac-re pedig monnyunk Mac-et, és kész.
 • PyRex #10
  ixyon:

  "hol megy neked PC venti nelkul? 3 is kell bele!"

  Hat megy. Csak nem GeFos 45-ot kell bele rakni, meg 800GHz-es procit. Amugy az AMD Palomino-ja allitolag - ha nem huzod - tokeletesen elmegy sima bordaval es a kezdofreki 1,53GHz (az asztali gepekhez) szoval annyira nem szar. Amugy meg a videokartyakon levo ventik nem igazan csinalnak zajt...

  PyRex
 • ixyon #9
  igen, ez az a cube. ezt en nem kerdeztem, hanem kijelentettem
  es a PC jelentese Personal Computer, es az UNIXokon kivul minden PC, azaz az amiga is PC, a commodore is PC, meg minden PC. ami nem szerver. vagy szuperszamitogep.
 • ixyon #7
  jo, szerintem is nem nagy durrnaas, mert tul draga, de ha valakinek apple kell, akor jo neki a masik is, de ez attol mwg, hogy nem er annyit, mint amennyt kernek erte, qrvajo. hol megy neked PC venti nelkul? 3 is kell bele!
 • matula #5
  fasz!
  az emberek akik nem vesznek kocka izét faszok!
  ja!
 • matula #4
  faszok!
 • Andor PaPa #3
  Bocs, de akkor is PC rulez.
 • ixyon #2
  ja, meg nem volt ventillator, es tokeletesen 100%ig hangtalan volt
 • ixyon #1
  hat lattam ezt a gepet boltban, ki is probaltam, es atol fuggetlenul, hogy vagy masfelszer annyiba kerult, mint a mindentamonitorba stilusu gepuk ugynugy kiepitve szerintem azert qrvajolnezett ki