JohnnyCage

Hibás DVD meghajtók kerültek az Apple új PowerBookjaiba

[Register] Az Apple Computer beismerte, hogy gyártási hibás DVD meghajtók kerültek a cég új Titanium PowerBook G4 notebookjaiba. A hibás DVD egységekbe gyarkan beleszorul a lemez, és a meghajtók nem képesek azt kiadni.

A Titanium PowerBook G4 notebookok DVD meghajtóinak hibáját immár hivatalosan is elismerte az Apple, az viszont még kérdéses, hogy a társaság mit kíván tenni az érintett gépekkel, illetve azok meghajtóival.
A meghajtók problémájára már egy ideje fény derült, és a Mac felhasználók weboldalain is lehetett már olvasni róla. A probléma egy apró gyártási figyelmetlenségre vezethető vissza, de ez nem sokat változtat a hiba tényén. A Slot-In (lemezbeszívós) rendszerű meghajtók belsejében egy kisebb rázkódáselnyelő gumialkatrész lett fordítva behelyezve, amely beleakad a lemezbe, amikor a meghajtó ki próbálja adni azt. A beszorult lemezt ki lehet piszkálni, de hát az ugye...

A hiba okát egy merész felhasználó derítette ki nemrégiben, aki miután felnyitotta a számítógép házát, azt vette észre, hogy egy viszonylag kis méretű gumidarab rosszul lett behelyezve. A barkácsoló kedvű felhasználó megfigyelte, hogy a gumidarab párja pont az ellenkező oldalával fordul a lemez felé, ezért elfordította azt 180 fokkal. A hiba ezzel meg is oldódott.

A MacNN szerint az Apple US már közölte, hogy ingyenesen megjavítják a hibás egységeket. A felhasználóknak a hivatalos forgalmazókhoz kell eljuttatniuk a notebookokat, és néhány nap múlva kapják vissza azokat. Mindez azonban csak az Apple US részlegére vonatkozik, mert például az Apple UK hétfőn arról számolt be, hogy ők abszolút semmilyen efféle problémáról nem tudnak a Titanium PowerBook G4-gyel kapcsolatban. "Nem tudunk semmilyen dokumentált problémáról a termékkel kapcsolatban.", mondta az Apple UK egyik szóvivője a MacWorld UK-nek.

Mivel az Apple UK csak később kezdte árulni az új Titanium PowerBook G4 modelleket, mint az Apple US Amerikában, elképzelhető, hogy még nem derült fény a problémára. Az is elképzelhető, hogy a hiba csak a számítógépek első szériáját érintette, és mire Angliába is eljutott az új PowerBook, addigra már kijavították a hibát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!