Mortimer

Csúcskategóriás PowerBook

Az Apple ma ismertette az új Titanium PowerBook G4 notebookjainak legfontosabb jellemzőit, amelyekből megállapítható, hogy csúcskategóriás számítógépekről van szó.

Steve Jobs, az Apple egyik vezetője úgy nyilatkozott az új eszközökről, hogy ezek a legjobb hordozható számítógépek, amiket valaha is kifejlesztettek. Az eddigi modellekhez képest sokkal nagyobb a teljesítményük, számos technikai újítást tartalmaznak, kis méretük által könnyen hordozhatók, és hosszú akkumulátor élettartalmat biztosítanak.



A PowerBook G4 egy 15.2 colos, TFT LCD kijelzővel rendelkezik. Ez nagymértékben hozzájárul a sokoldalúsághoz. Az új számítógépeket olyan nagy teljesítményt igénylő feladatokhoz is kiválóan lehet használni, mint például a digitális videoszerkesztés. Kitűnően lehet alkalmazni, például a világ egyik legnépszerűbb, könnyen kezelhető, Apple iMovie 2 videoszerkesztő szoftverét, amelyet a cég a számítógépekre előre fel is installál. Továbbá a felhasználók még igénybe vehetik az iTunes nevű alkalmazást is, amely kezeli a zenei gyűjteményeket, az MP3-as fájlokat, és az Interneten keresztül történő rádióhallgatást is lehetővé teszi.

Az új PowerBook G4 két főbb konfigurációban kapható. Az egyik egy 400MHz-es, 1MB L2 cache-sel rendelkező PowerPC G4-es processzorra épül. Ebben a számítógépben megtalálható 128MB PC-100 SDRAM memória, 10GB kapacitású merevlemez, egy ATI RAGE Mobility 128 grafikus vezérlő 8MB memóriával, valamint egy 56K V.90-es modem. Ez a konfiguráció az iTunes és az iMovie 2 szoftverekkel együtt 2600 dollárba (780 000 forintba) kerül.



A másik megvásárolható számítógép egy 500MHz-es, 1MB-os L2 cache-sel rendelkező PowerPC G4 processzorra épül. 256MB PC-100 SDRAM memóriát, 20GB kapacitású merevlemezt és 56K V.90-es modemet tartalmaz. A hatékony megjelenítésről itt is az ATI Mobility128 és 8MB memória gondoskodik. Ehhez a konfigurációhoz is járnak az iTunes és az iMovie 2 szoftverek. A nagyobb teljesítményt ez esetben is meg kell fizetni, ugyanis az 500MHz-es processzorra épülő számítógép már 3500 dollárba (1 000 000 forintba) kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!