Berta Sándor

Közösen fejleszt szoftvereket a BMW és a Qualcomm

A vállalatok már a következő generációs megoldásokon dolgoznak.

A BMW, a Qualcomm és az Arriver hosszú távú stratégiai együttműködésről állapodott meg az automatizált vezetésben használható szoftverek fejlesztésének a területén. A három cég olyan első osztályú funkciókat alkotna meg a következő generációs automatizált közlekedéshez, amelyek a New Car Assessment Programot (NCAP) a SAE Level 3 szintű, feltételes automatizáltságú vezetést is támogatnák.

A szoftverfunkciók közös fejlesztése az aktuális automatizált vezetési programkészítő készletre épülne, amelyet tavaly a BMW iX esetében vezetett be a gyártó. Az új kooperációval ezt a készletet bővítenék ki. A német konszern a Qualcomm Snapdragon Ride Vision rendszerchipre (Soc) akarja felépíteni a következő generációs automatizált vezetési rendszerét. Az utóbbi tartalmazza az Arriver Computer Vision és a Snapdragon Ride Platform SoC-vezérlőjének a használatát is.

A végeredmény egy skálázható platform lesz, amely egy közös referenciaarchitektúra, a közös szenzorspecifikációk és egy biztonsági architektúra megalkotásán fog alapulni. Az együttműködés keretében több mint 1400 szakértő dolgozik majd együtt a világ számos régiójában. Nemrég a Ferrari lett a Qualcomm technológiai partnere. A két fél egyedi digitális pilótafülkéket akar tervezni és megalkotni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!