Berta Sándor

Közösen készít elektromos autót a Sony és a Honda

A japán szórakoztató elektronikai cégre egyre inkább oda kell figyelni a járműgyártás területén.

A Toyota - a Sony közreműködésével - már 2001-ben olyan gépkocsit fejlesztett ki, amely ismeri vezetője érzelmeit és az adott helyzettől függően igyekszik őt megnyugtatni vagy felvidítani. Az autót úgy alkották meg, hogy gyorsan "megtanulja" a sofőr stílusát és odafigyeljen az ettől eltérő viselkedésre. A Sony 2020-ban bejelentette a Vision-S nevű elektromos járműve prototípusát, majd tavaly áprilisban kiderült, hogy az támogatni fogja az 5G-t. Ezt követően januárban a japán konszern bemutatta a saját elektromos gépkocsiját, amely SUV-ként érkezik, mégpedig VISION-S 02 néven.

A Honda Motors most bejelentette, hogy a Sony Group Corporation közreműködésével 2025-ig piacra dobja új elektromos autóját. A két fél stratégiai szövetséget kötött és létrehoz egy vegyesvállalatot, amely az új modell piacra dobásáért lesz felelős. A két társaság képviselői már alá is írták a szándéknyilatkozatot az új cég megalapításáról.

A cégek jelezték, hogy akkumulátorokkal meghajtott elektromos járműveket akarnak kifejleszteni és értékesíteni. A végleges kooperációs szerződések ugyanakkor függenek a hatósági engedélyektől. A tervezés és a gyártás az idén kezdődik el. A Honda fog felelni a gépkocsi karosszériájának az elkészítéséért, míg a Sony a képalkotó, az érzékelő, a távközlési, a hálózati és a szórakoztató technológiákért. Az új vegyesvállalat foglalkozik majd a tervezéssel, a fejlesztéssel és az értékesítéssel, míg a gyártás a Honda üzemeiben valósul majd meg. A szoftverplatformot a Sony fogja biztosítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BruceZ #2
    Már futkározik Pesten és Zalaegerszegen a tesztpéldány
  • Ender Wiggin #1
    Honny vagy Sonda?