Gyurkity Péter

Saját e-autót mutatott be a Sony

A japán óriás egyelőre tapogatózik, a cél a lehetőségek felmérése.

Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy összesen 30 modellel készült a Toyota, az autópiac hagyományos szereplője, a jelek szerint azonban az elektromos szegmensben számos másik, a területen korábban nem jelenlévő cég is komoly lehetőségeket lát. Ezek egyike a Sony, amely most saját koncepciót villantott fel.

A japán gyártó eredetileg még a 2020-as CES alatt rántotta le a leplet első ilyen fejlesztéséről, akkor azonban gyorsan megjegyezték, hogy a szedánt nem fogják a kereskedelmi piacon árulni, az ugyanis pusztán arra szolgál, hogy az ezen a területen alkalmazható érzékelők és szoftver további tökéletesítését megkönnyítse. A most lezárult újabb rendezvényen azonban újabb hivatalos bejelentést tettek, ebben pedig már egy második példányt is bemutattak, amely SUV-ként érkezik, mégpedig a VISION-S 02 néven. A cég egyelőre továbbra is óvatos, viszont a jelek szerint komolyan foglalkoznak a piacra való belépéssel, annak gondolatával.


A fentiek fényében némileg meglepő, hogy két eltérő modellt is felvonultattak a rendezvényen, és bár ezek pontos technikai jellemzőiről még nem árultak el konkrét részleteket, a bemutató alapján számíthatunk arra, hogy belátható időn belül megjelennek a Sony saját elektromos autói. A tervek szerint most tavasszal kezdi meg tevékenységét a Sony Mobility, amely a vállalat erre a területre fókuszáló leánya, az autókkal kapcsolatban azonban egyelőre néhány YouTube-videót osztottak csak meg, ezek egyike fent látható, beágyazott formában. Annyit elárultak, hogy az érzékelőket ők maguk gyártják, a projektben azonban nagyban támaszkodnak a Magna fejlesztéseire.

Mindenképpen izgalmas és érdekes lesz az új jövevény rajtja, ennek részleteiről mi is hírt adunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!